Erőemelőknek, erős embereknek más milyen edzésmódszereik/metódusaik vannak a testépítőkkel szemben? Esetleg különböző még a táplálkozásuk is? Izomzat felépítése mennyire különbözik a testépítőktől? Van észrevehető különbség egyáltalán?
Minden más. Az erőemelők főleg alapgyakorlatokat csinálnak minél nagyobb súllyal, kevesebb ismetlessel. Minden izom dolgozik. A suly felemelese a lenyeg barmi aron. Ehetnek barmit, barmennyit.
A testépítők minden izomcsoportra külön, több gyakorlattal, koncentráltabban edzenek. Az arányok, es a kidolgozottság a lényeg. Nagyon megválogatjak mit esznek. Tömegelésnél azért csalnak ők is, de felkészülés közbe nagyon szigoru az étrend. Grammra, időre.
Valami ilyesmi formákra értettem:
Ezeken a fényképeken (írtad, hogy "a súly felemelése a lényeg bármi áron", illetve, hogy " főleg alapgyakorlatokat csinálnak minél nagyobb súllyal, kevesebb ismétléssel"), az általad írtakhoz viszonyítva, azért én látványra is erőteljes felépítést/formát látok.
"A testépítők minden izomcsoportra külön, több gyakorlattal, koncentráltabban edzenek." Emiatt és a fentebb idézett mondatok miatt kérdeztem, hogy annak ellenére, hogy mások a gyakorlatok, és (szinte) akármit ehetnek, mégis én masszivitást, szép izomzatot (is - az esetleges felesleg mellett) látok.
Vagyis: ha olimpiai súlyemelő, vagy erőemelő gyakorlatokat végez az ember, (nem annyira koncentráltan edz, nem testépítőként emeli a súlyokat), tíz-tizenkét év leforgása alatt lehet ő is hasonlóan erőteljes fizikummal felvértezett? (Persze nyilván genetikát és valamennyi zsírosodást is belekalkulálva?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!