Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Túl sokáig edzenék?

Túl sokáig edzenék?

Figyelt kérdés

Már hallottam pàrszor interneten hogy egy edzésnek nem kéne tovább tartania egy óránál(esetleg kicsit többet) viszont nekem átlagban legalább 1 óra 30-45 percig eltartanak bemelegítéssel,mindenestül.

Push-pull-leg edzéstervet követek,példának így néz ki egy push nap:

Súlyzós fekvenyomás,overhead press(magyar nevét nem tudom párnak),döntött pados fekvenyomás,oldalemelés,chest fly,triceps kickback

Ezekből 3 szettet csinálok egyenként(elsőnél +1 bemelegítés),összetett gyakorlatoknál 2-2:30 percet,izolációsnál 1:30 percet pihenek köztük.

Szerintetek túl sokáig tart ez így,ha igen akkor mivel tudnám lejjebb vinni az időtartamot?

2020. dec. 15. 07:22
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Na várj, ez csak 6 gyakorlat, mindből csak 3 szett és így másfél óráig tolod? Én 8 gyakorlatot szoktam 4 szettekkel és úgy szokott másfél óráig tartani.
2020. dec. 15. 18:42
 12/14 anonim ***** válasza:
Nem sok ez egyaltalan.. én tobbet edzek. Es mukodik evek ota. Tévhit, de lehet h emberfuggo is..
2020. dec. 15. 19:49
 13/14 A kérdező kommentje:
Most jut eszembe hogy azért az is hozzátesz hogy mire fel meg lepakolom a rugós feszítővel a súlyokat az legalább 1 percet hozzáad majdnem minden szett elé,ezt megpróbálom belekalkulálni a pihenésbe :D
2020. dec. 15. 22:02
 14/14 anonim ***** válasza:

És mi a probléma?Nem fejlődsz?

Mert ha igen,akkor semmi jelentősége.

Persze ismerem jol a hozzáfűzött filozófiát.Hogyha 1 óránál tovább edzel akkor majd jön a kortizolmumus,és elviszi a bicepszeket.:)

Ez is,mint sokminden egy kicsit ki van élezve.

Nem kel bexarni,ha 1óra 10 percet edzettél!A bemelegítés amúgysem edzés.Es mi van,ha valaki utána még cardiózik is?

Világvége?

A programtól sokminden függ.

A sorozatok közötti pihenő is.

Ha pldául eddig 1 percet pihentél,és optimális esetben a köv sorozat megkezdeséig az izom kb 90% ban regenerálódott,akkor nem csökkentheted le a pihenőidőt súlycsökkentes nélkül.

Egy ertékelhető sorozat úgy jön ki,ha közötte elég időt hagytál,hogy elvégezd a kővetkezőt.Ami nem túl hosszú,de nem is annyira rővid,hogy visítozva,rangatódzva tudjál végigvinni egy gyakorlatot.

2020. dec. 16. 07:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!