Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Túl sokáig edzenék?

Túl sokáig edzenék?

Figyelt kérdés

Már hallottam pàrszor interneten hogy egy edzésnek nem kéne tovább tartania egy óránál(esetleg kicsit többet) viszont nekem átlagban legalább 1 óra 30-45 percig eltartanak bemelegítéssel,mindenestül.

Push-pull-leg edzéstervet követek,példának így néz ki egy push nap:

Súlyzós fekvenyomás,overhead press(magyar nevét nem tudom párnak),döntött pados fekvenyomás,oldalemelés,chest fly,triceps kickback

Ezekből 3 szettet csinálok egyenként(elsőnél +1 bemelegítés),összetett gyakorlatoknál 2-2:30 percet,izolációsnál 1:30 percet pihenek köztük.

Szerintetek túl sokáig tart ez így,ha igen akkor mivel tudnám lejjebb vinni az időtartamot?

2020. dec. 15. 07:22
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
54%
Túl sok gyakorlatot végzel. Kezdőknek elég a heti három teljes testes edzés, sőt, középhaladók is tudnak fejlődni ennyivel. Én 5-6 gyakorlatot végzek egy edzésen. 4 perc a bemelegítés, kb. ugyanennyi a nyújtás edzés után, így nagyjából megvagyok egy óra alatt, esetleg 10 perccel lépem túl.
2020. dec. 15. 07:54
 2/14 anonim ***** válasza:
54%
igen
2020. dec. 15. 08:10
 3/14 A kérdező kommentje:

Nem vagyok kezdő,már bő 1 éve edzek rendszeresen.Én is 6 gyakorlatot végzek ahogy mondod,de akkor nem értem hogy jön ez ki neked 1 órára :D

Te melyik gyakorlatot vennéd ki a mostaniakból ha túl sok?

2020. dec. 15. 08:14
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
1 év az még kezdő szint
2020. dec. 15. 09:13
 5/14 A kérdező kommentje:
Jó ez attól is függ hogy mihez nézzük,annak aki 15 éve csinálja annak kezdő lesz.Úgy értem hogy azért az alapok megvannak.
2020. dec. 15. 09:22
 6/14 anonim ***** válasza:

Nincsen semmi gond mert rengeteget pihensz a két sorozat között.

Én egy percet szoktam csak két sorozat között.

2020. dec. 15. 10:00
 7/14 anonim ***** válasza:
Valószínűleg a pihenőidő a kulcs a dologhoz. Nálam is egy edzés 1 óra 15-20 perc kb.
2020. dec. 15. 10:27
 8/14 anonim ***** válasza:
En szeretek 2-3percet pihenni a settek kozott, de altalaban elobb folytatom nem birom ki.
2020. dec. 15. 11:25
 9/14 anonim ***** válasza:
90p bemelegitessel, levezetessel még jo. De az sem baj, ha tobb, vannam olyan gyakok, amik utan kell egy kicsivel tobb pihi. Egyebkent probald ki, hogy fel-1 percet pihensz ket szett kozott. Vagy szuperszettezz nehanapjan.
2020. dec. 15. 14:09
 10/14 A kérdező kommentje:
Kipróbálom majd fél-1 perces pihenőkkel a nem összetett gyakorlatokat,azoknál tényleg nem kell annyit pihenni és növelni az intenzitást nem árt.Köszönöm a segítséget!
2020. dec. 15. 17:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!