Testépítés tanácsok?
Tehát újra elkezdtem kondiba járni (20/F), tömegnövelés céljával. Nem szeretnék testépítő lenni, csak simán izmot felszedni. Leírok pár infót, hogy csinálom, hátha valaki tud építő jellegű kritikával/tanáccsal szolgálni!
Tehát kaja terén, nagyjából 5g/tskg ch, 1,5-2 g/tskg fehérjét fogyasztok minden nap, zsír az változó, de 1g/tskg az mindig megvan, inkább több szokott lenni.
Edzés terén pedig: lábra nem szoktam edzeni, mert alapvetően focizok, csak a korona miatt jelenleg nem tudok sajnos.
Tehát mell-váll-hát-bicepsz-tricepsz ami maradt
Erre esetleg egy tippet tudtok adni, hogy érdemes elosztani? Én úgy gondoltam, hogy hétfő mell-kar, szerda váll-hát, és ha pénteken vagy hétvégén el tudok menni kondiba akkor megint mell-kar, aztán akkor hétfő váll-hát, szerda meg mell-kar, tehát igazából egy héten egy izomcsoportot 1,5-ször edzenék (ugye egyik héten 2x másikon 1x), nagyjából 4 napos különbséggel köztük
Igyekszem ezt betartani, de ha esetleg úgy jön ki, hogy nem tudok elmenni a harmadik edzésre, akkor úgy is leedzettem minden területet 1x a héten
Nagyjából ennyi infó jutott eszembe most, tehát a kér(d)ésem az lenne, hogy a leírtak alapján milyen tanácsot tudnának adni a segítő szándékú edzőtársak?:) Illetve, még hogy milyen gyakori "buktató" jut eszetekbe, amit megosztanátok velem, nehogy beleessek én is abba a hibába.
Előre is köszi a segítséget!
"lábra nem szoktam edzeni, mert alapvetően focizok"
🤡
Egy buktató jut eszembe, hogy baszol lábazni.
Arra nem gondoltatok hogy azért írta mert nem tudja hogy máshogy hat a kondis edzés mint a foci?
Kérdező muszáj lábaznod hiába focizol, nem fog úgy fejlődni a lábad, sőt semennyire nem fog. Sőt ha lábazol még jobb is leszel a pályán. Erősebb rúgás, talán gyorsabb is leszel, stb
Köszi a kommenteket, persze, teljesen igazatok van a lábnappal, igazából azért nem szoktam arra edzeni, mert fociedzésen azért lábra külön vannak erősítő gyakorlatok, de valóban, amíg nem térnek vissza az edzések, addig a heti harmadik edzésbe mindenképp belerakom a lábnapot is. Ha meg majd visszatérnek az edzések, meglátom mennyi időm meg energiám lesz lábazni :D
Igazából ezen kívül gondoltam tanácsokra, de akkor ezek szerint nagyjából rendben van minden, köszi!
Egy dolgot biztosan megtanul az ember ezen az oldalon. Az, hogy ha az adott témakörben feltett kérdésére hozzáértő választ vár komoly, a témával tényleg régóta foglalkozó embertől, akkor ne itt, ne ezen az oldalon tegyen fel kérdéseket. 1, összesen 1 hozzászóló tudott érdemben válaszolni...ez azért tényleg sokat elmond ennek az oldalnak a színvonaláról. (Jó, tudom hogy anonim oldal, peerszeee mindenki erős, izmos, okos, gazdag, szuperninja, stb, na de akkor is...)
Kérdező, ha segítséget szeretnél kapni, akkor ne itt kérd. Keress inkább egy, a témához valóban értő személyi edzőt (olyat, akinek nemcsak lobogó papírja van, az ilyet sajnos nagyítóval kell keresni. Vagy olyan embert, aki még ha nem is edző, de ért a témához, ezt alátámasztja az, hogy néz is ki valahogy...jó, tudom perszee itt mindenki Hulk, főleg az ibizai álomcsávó, na ott vannak gondok rendesen az identitással, az már a beteges trollkodáson is túlmutat.)
A régiek közül sajnos már szinte senki nem szól hozzá, ott tényleg voltak hozzáértők, manapság szinte csak a trollok, az ibizai hmcs-k, a tudálékos, másokat inzultáló menő-manók. Ez nemcsak ebben a témakörben figyelhető meg, sajnos más sportoknál (pl. küzdősportoknál/harcművészeteknél szintén, mikor a fotelszamuráj/Youtube-ökölvívó, aki 2 hónapot járt karate edzésre a sarki burgerező melletti tornaterembe, nem jött be neki, de osztja az észt hogy ő márpedig tradicionális okinawai karatét tanult (🤣🤣🤣)/közben az okinawai és japán vonal közötti alapvető különbségekkel sincs tisztában.)
Keress hozzáértő, tapasztalt, a sporttal több éve/évtizede foglalkozó embert, aki tényleg igazolhatóan sportol/hozzáértő a témában, a fotelmegmondóembereket pedig hagyd figyelmen kívül.
Jó egészséget, eredményes sportolást kívánok Neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!