Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Most kezdek el igazán tömegeln...

Most kezdek el igazán tömegelni. Szeretnék tanácsokat tapasztaltabbaktol, kérlek! Surgos!?

Figyelt kérdés

(3 honapja kondizok csak rosszul.. mivel dietaztam kozben izmot meg nem vittem fel..(tudom hulye vagyok/voltam)

...

Tehat a mai naptol kezdek el tomegelni, es majd ha felszedtem valamennyi izmot, akkor kesobb le is akarok szálkásítani. Nagyon kezdo vagyok ebben tehat segitsetek, hogy mit, mibol es mennyit egyek.

Adatok: 17-et toltom, 194cm, 81-2 kg.,

Edzestervem: pl.:

Hetfo: kar, mell, vádli

Kedd: hát, váll

Szerda: Has, láb

Csut: piheno

Ezutan elorol.

Van feherjeporom is.

Szoval.. most akkor megint egyek mint az allat 2-3 orankent mint regen?

Tudom nem kell zsirosakat ennem, de elvileg sokat kell ennem ilyenkor...

Mindegy mit eszek? (Hozzateszem semmi cukrosat nem eszek, kerulom oket, es csak sima vizet iszom)

Miket kell ennem akkor?

Ja es osztott edzest csinalok, es az lenne meg a kerdesem hogy mikor piheno nap van ,azon a napon is ugy egyek ahogy az edzos napjaimon?

2017. dec. 31. 02:05
 1/3 anonim ***** válasza:

Kaja: ELsőnek is lőjj be egy adott kalóriát, legyen mondjuk 3000kcal. (1g fehérje = 4kcal, 1g szénhidrát = 4kcal, 1g zsír = 9kcal) Ezekből kiindulva már tudsz majd számolni, hogy miből mennyit egyél. A 2-3 óránként kajálás jó, egyél csirkemellet, combot, marhahúst, halat, rízs, zab, zöldség. Illetve amivel akarod kiegészíted a 3000kcalt. Ha nem tudod megkajálni akkor kezdj alacsonyabb kalóriával és fokozatosan egyél többet. (vagy ilyenkor jöhet szóba tápkieg, de ha benyomsz 100g földimogyorót már azzal bevittél 5-600kcalt)

Fehérjéd legyen napi 2g/tskg (160gx4=640kcal), 1g/tskg zsír (80x9=720kcal)

Így már 1360 kcal megettél, a maradék kalóriát pedig ch-ba viszed be, ami 1640kcal=410g ch:)

Edzést illetően ha 4napos bontottat akarsz akkor szerintem:

-1.mell- elülső,oldalsó váll, 2. hát-hátsóváll 3. láb. 4.kar

-Vagy, más felosztás: Push-pull-leg, tehát 1.tóló izomtatok (mell-tricepsz-elülső,oldalsó váll) 2.húzó (hát-bicepsz-hátsóváll) 3.láb

-AB osztott: "A" nap: mell-hát-váll, "B" nap: váll-láb-has.

u.i.: ha megvan a napi fehérje mennyiséged, akkor felesleges a fehérje por, csak pénz kidobás, ahelyett már vehetnél vitamint, halolajat vagy kreatint:)

Üdv

2017. dec. 31. 13:09
 2/3 A kérdező kommentje:
Ertem koszonom:) Es mikor pihenonapom van, akkor is egyek sokat?
2017. dec. 31. 18:35
 3/3 anonim ***** válasza:
Ugyan úgy egyél a pihenőnapjaidon, mint az edzős napokon.
2018. jan. 1. 02:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!