Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ez már az utolsó ilyen kérdése...

Ez már az utolsó ilyen kérdésem igérem! Tehát ha 77kg vagyok..?

Figyelt kérdés

19/F, 175cm és 77kg vagyok. A testépítést szeretném elkezdeni, csak teljesen hülye vagyok ebben a fehérjeporos dolgokban.. :( a kérdéseim a következők (kérlek valaszoljatok mindre):

- 77kg*2=154, akkor napi fehérje nekem 154g kell, hogy legyen ugye. De mivel nem számolom ezért fogalmam sincs, hogy mennyi fehérjét kell még bevennem edzés után. Arra gondoltam, hogy napi 30g fehérjét szórok egy shaker-be és (hideg vagy meleg vízzel?) vízzel felrázva megiszom. Röviden: 30g fehérjepor elég nekem edzés után bevinnem? Függetlenül, hogy túrós tészta vagy húsleves vagy pizza volt az ebéd?

- edzés napon muszáj nekem csirkemellet ennem? Vagy valami fehérjedús ételt? A fehérjepor nem arra való, hogy azt "helyettesítse"? Mivel nem tudom ezt betartani (pénz szűke és anyu nem főz külön rám), szilárd ételekből talán csak a napi szükséges fehérjét tudom magamba juttatni, ami a szervezetemnek kell. Röviden: elég csak a fehérjepor a vízzel összekeverve (és kell cukor is ebbe?) és meginnom azt a 30g fehérjét edzés után? Vacsorára eszek fehérjés zöldségeket vagy valami apróságot, így elég lesz a napi fehérje nekem az izomépítéshez?

Neten hiába olvasok ilyenekről tájékoztatást, egyszerüen nem tudom felfogni amit írnak. 😞

2020. nov. 20. 13:52
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
9# és hogyan kell kiszámolni? Tegyem rá konyhamérlegre és úgy méregessem?
2020. nov. 20. 15:10
 12/18 anonim ***** válasza:
80%
Minek foglalkoztok ezzel a trollal?
2020. nov. 20. 15:31
 13/18 anonim ***** válasza:
beírod netbe, hogy csirkecomb kalória tartalma, és ki fogja dobni, hogy miből mennyi van egy átlagos darab csirkecombban. Az a legnagyobb probléma, hogy halálosan komolyan veszed. Ha igyekszel normálisan enni, meg edzel, ez a kettő már bőven elég. Nem kell grammozni, nem kell csirke rizsen élni. igyekezz normálisan enni, és kész.
2020. nov. 20. 16:30
 14/18 A kérdező kommentje:
Csak félek ha túladagolom a fehérjét és amiatt ödémám vagy ilyesmim lesz.. azért akarom 100% biztosan tudni, ezt az egész dolgot.
2020. nov. 20. 16:39
 15/18 anonim ***** válasza:
Akkor ne edd. Fél éve nem eszek fehérjét, és ugyan úgy fejlődök nélküle is.
2020. nov. 20. 16:46
 16/18 anonim válasza:
Ha anyád nem főz rád, attól még gondolom be tudsz nyúlni a hűtőbe. Ha igen, vegyél magadnak egy lassú főzőt, vagy kérj most karácsonyra és rakd bele a csirkét meg a rizst és anyádnak nem is kell már rád főznie. Azt meg, hogy a bevásároló listára rákerül a rizs két hetente, meg a csirke, gondolom nem fogja azt okozni, hogy az utcára rakjanak. Minél hamarabb kialakítasz magadnak egy kis főzősarkot a családi konyhában, annál hamarabb tudsz majd egészségesebben táplálkozni, ami egyenes arányban jelent fejlődést fizikailag.
2020. nov. 20. 16:54
 17/18 anonim ***** válasza:
De az első évben az edzést illik megtanulni, illetve "edzeni" kell megtanulni, a kaja masodlagos, hiaba pontoztok le.
2020. nov. 20. 19:04
 18/18 anonim ***** válasza:
Amúgy nem baj ha mindennap felteszel több kérdést is akár. Nem tudom h mondák e már. Nem tudom kinek ígérgetsz. Anyádnak? vagy másnak?
2020. nov. 22. 09:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!