Ez jó edzésterv?
Hétfő: mell, tricepsz
Kedd: futás a futópadon
Szerda: bicepsz, váll
Csütörtök: pihenőnap
Péntek: láb, hát
Szombat: futás a futópadon
Vasárnap: csukló, has, oldalizom
Valaki tudna átvariálni jobbra? Csütörtökön szeretném a pihenőnapot megtartani.
Attól függ, mi a célod.
Lehet, hogy nem is kell két futás egy héten. Ha mindenképpen 2 kardiót, és 4 edzést akarsz akkor vagy push-pull-leg (negyedik napon újrakezdve), vagy alsó-felső-alsó-felső, vagy osztott.
Osztottból amit leírtál úgy a péntek brutálkemény, a vasárnap meg könnyű. Ha mindenképp osztottal mennél, akkor egy mell-bicepsz, láb, váll-tricepsz, hát - has szerintem jobb.
Lábedzés utáni másnap a futás nem biztos hogy kivalló gondolat.
A vasárnapi dolgokat meg beraknám egyesével a többi edzés napra és lenne két pihenő napod.
2 szer edzenék izomcsoportot hetente.
A lábat nem a háttal edzeném,mert az durva.
Akkor mar inkább mell,hát lenne egybe,es a karok a labbal.
Probáld ugy összevarialni,hogy kb egyenlő legyen az edzeseid nehezsege.
A heti 2x futást azért szeretném csinálni, mert kicsit le kéne fogyjak és a belső szerveimet fejleszteni szeretném ezzel (szív, tüdők). Úgy hallottam, nem egészséges és nem tesz jót a szívnek, ha csak edzünk de nem futunk, nem használunk mellé kardió edzést.
Az a legnagyobb célom az egészben, hogy szélesítsem a vállaimat. Mivel aránytalanul néz ki a testem, lábaim nagyjából rendben, de ehhez képest sovány a felsőtestem. Oldalizmot és szelesíteni szeretnék. Ezekhez nincs sajnos eszközöm, így videókban gyakorlatokat fogok nézni, hogy hogyan fejlesszem eszközök nélkül.
Más edzéstervem:
Hétfő: mell, hát, csukló
Kedd: futópad
Szerda: has, bicepsz, tricepsz, láb
Csütörtök: pihi
Péntek: futópad
Szombat: oldalizom, váll, csukló, mell
Vasárnap: pihi
Ez jó?
A lábnak én mindenképp külön napot tennék, mert mire a combfeszítőd és a combhajlítód illetve a vádlit is leedzed rendesen, az kb. másfél óra. Max egy has edzést tennék még mellé.
De hogy a két legnagyobb izomcsoportot a hátat és a lábat egy napra tennéd az egyáltalán nem jó.
Ha heti 3 súlyzós edzést csinálnál akkor én a push/leg/pull felosztásban nyomnám. Tehát mondjuk:
Hétfő: mell, tricepsz, elülső-oldalsó váll
Szerda: comb, vádli, has
Péntek: hát, bicepsz, hátsó váll, csuklya
Áll rendelkezésre guggolóálvány, fekvenyomópad?
Vagy ez otthoni edzésterv?
A guggolás mindent visz.Én a futópadot mellőznem.Futni lehet a parkban is,minek otthon.
Meg mielőtt veszel fekpadot.
Néz egy állványt.Én ugy vettem meg a fekpadot hozza.Csak pad,vagy esetleg emelhetős pad villa nélkül.
Az állvány magassága allítható.Igy a fekpadot odatolom es ennyi.Amikor meg guggolok,vagy vállból nyomok,a padot elhúzom és az alvány villaját maxra emelem,ami pont vállmagasságig emelhető.
Edzés után a falhoz betolom mellé a padot és alig foglal helyet
Hétfő:
-Guggolás (ha nincs állvány akkor valamilyen verziója a guggolásnak (Zercher g, Goblet g, Bolgár g)
-Fekvenyomás
-Evezés
-Ezután végezhetsz egy kis kiegészítést hasra, karra, oldalvállra ha akarsz
Szerda:
-Guggolás
-Fej fölé nyomás
-Felhúzás
-Szintén kiegészítők ha marad erőd rá
Péntek:
Csináld ugyanazt mint hétfőn
Így váltogasd a napokat és a lényeg az, hogy mindig legyen benne valami progresszió. Tehát ha egyik héten 3x8-at guggolsz, akkor jövő hèten guggolj 3x8at nagyobb súllyal vagy 3x10et ugyanazzal a súllyal. Vagy 3x8at szabályosabban.
Érdemes emellett heti 1-2szer elmenni futni, de ne told túl inkább csak kocogj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!