Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Kettlebell (harangsúly) vélemény?

Kettlebell (harangsúly) vélemény?

Figyelt kérdés
8kg-osat néztem ki és ezzel mit érek el? Az egész testemet szeretném kiedzeni vele.
2020. nov. 13. 18:36
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
19/F
2020. nov. 13. 18:37
 2/17 anonim ***** válasza:
Egy ideig jó aztán kevés lesz.
2020. nov. 13. 18:55
 3/17 A kérdező kommentje:
És a 16kg vagy 32kg? Milyen izmokat tudok ezekkel építeni? Egész testemre?
2020. nov. 13. 19:06
 4/17 anonim ***** válasza:
52%
Inkabb sulyzot vegyel tarcsasat es akkor a sulyt is tudod szabalyozni.
2020. nov. 13. 19:07
 5/17 anonim ***** válasza:
65%
Nem a súllyal van a gond. Az kezdésnek jó hanem hogy egy idő után nem ad elég terhelést a szervezetnek. Ez minden súlyra igaz. Hosszabb rövidebb idő után emellni kell a terhelést.
2020. nov. 13. 19:18
 6/17 anonim ***** válasza:
82%
Kettlebell az nem klasszikus testépítő edzésre való, tehát nem úgy érdemes gondolni rá, hogy "milyen izmokat tudsz vele építeni", hanem úgy, hogy milyen mozgásmintákat tudsz vele nehezíteni ÉS azok a mozgásminták milyen izmokat céloznak. Meg technikásabb is, mint a klasszikus "gyúrás", szóval ha magadtól tanulod, akkor azért ésszel kell csinálni. Ettől függetlenül szerintem jobban járnál a KB-el, mint a kézisúlyzóval. De a 8kg valószínűleg kevés lesz, inkább 16.
2020. nov. 13. 19:21
 7/17 anonim ***** válasza:
Azért ez ennél kicsit összetettebb. Ha guggolsz akkor kicsi lesz. Ha kinyomod akkor kezdésnek elég. A gyakorlat sem mindegy amit élvégzel vele, mert az is megadja hogy mekkorával mit tudsz megcsinálni.
2020. nov. 13. 19:56
 8/17 anonim ***** válasza:
63%

Konkrétan semmire sem lesz jó.

Az a baj, hogy nem tudod váltani a súlyokat. Van olyan gyakorlat ahol rettenetesen kevés és van olyan gyakorlat ahol kezdő ként renttenetesen sok lesz.

Magyarul nem éppen jó a fejlődésre.

Lesz amikor megszakadsz és olyan is amikor kardióként csinálod az edzést és az ég adta világon semmit sem fejlődsz.

Plusz maga a mozgásforma szerintem picit veszélyes egy teljese kezdőnek, mert bonyolultabb a gyakorlatokat végrehajtani szabályosan, mint az egyszerű testépítő gyakorlatokat. Vagy akár sajáttestsúlyos gyakorlatokat.

Szóval nagyobb a sérülés veszélye is.

Azaz nem ajánlom, főleg nem 1db súly megvételét mert az semmire sem jó.

2020. nov. 13. 21:54
 9/17 anonim ***** válasza:

A kettlebellezésnél a gyakorlatok helyes végrehajtása a legfontosabb, azt meg kellene tanulni valami hozzáértőtől.

Nagyon sok gyakorlat van, jó az egész test edzésére.

Én kettlebell edzőnél kezdtem, az alapgyakorlatokat 16kilóssal, 1-2 hónap alatt jutottam el a 24kilósig, ami egy általános súlynak mondható, azzal szinte minden gyakorlatot lehet végezni.

Szóval szerintem kellene elsőnek egy 16-os, az később jó bemelegítéshez, meg speciális gyakorlatokhoz.

2020. nov. 13. 22:59
 10/17 anonim ***** válasza:
GPP-nek jó, de amúgy kevés
2020. nov. 13. 23:09
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!