Kettlebell (harangsúly) vélemény?
Nagyon jo a kettlebell. Nekem is van itthon 7-kg-os a 10 es 15 kg-os sulytarcsa mellett. Kondiba jarok normalis esetben.
N
Pavel könyvét el lehet olvasni esetleg. Ha van alapvető mozgáskultúrád, tudod, hogy mire kell figyelni, akkor lehet próbálkozni vele egymagad is, de csak ésszel. YT-on is sok mindent fogsz látni, a Crossfitesek is lengetik néha vállból a súlyt swingnél, ezeket el kell felejteni, 12-16 kg-val lehet csinálni, 32-vel már lehet nem. Ha mindenképp videót nézel, akkor keress valami Strongfist-es coach videót, biztos van.
Egyébként nem tudom milyen formában vagy, de egy átlag férfinek 16 kg a kezdő súly, ezzel lehet swingelni, guggolni (netán egylábassal, után mindjárt elég is lesz, meg nyomni), ezek átmozgatni teljesen jók. Ha kicsit gyengébbnek érzed még magad, akkor 12 kg. A súlypont miatt teljesen másként kell kezelni ezeket, mint kézi súlyzónál.
1. először is 8kg az max kulcstartónak jó. 16 kg-al illene kezdeni. (esetleg 12 de azt hamar kinövöd) DE=>
2. mindenképpen menj el instruktorhoz vagy órára (Covid után) legalább 3 hónapig, hogy az alapokat megtanuld.
Könyvből nem lehet (a könyveket igazából csak akkor tudod jól értelmezni ha már van alapismereted erre csak utólag jön rá az ember), youtube is kétséges, még ha jól is értelmezed a mozgást, nem tudod magadon észrevenni a hibákat és korrigálni.
Mi anno az első edzéseken meg se fogtuk a golyót mert annyi minden más elméleti gyakorlati dolog volt.
Teljesen kezdőként semmilyen sport/erősport múlttal NE kezdj bele otthon egedül.
Én pl sok évnyi kettlebellel a hátam mögött most "fedeztem fel" újra a swinget ami egy alap gyakorlatot egyszerűnek tűnik de még se az, Sokáig nem csináltam max bemelegítés gyanánt, de most valahogy ráéreztem és rájöttem (ráéreztem a mozgás lényegére). Ez főleg instruktori hiba is mert mindenhol azt hallod hogy "pattan a csípő/nemző mozdulat) és te önkéntelenül erre koncentrálsz holott a titok a teljes feszítettség és a megfelelő pillanatban a fenék/comb/hasizom megfeszítése aminek eredménye a pattanó csípő .. na de csak erről az egy mozdulat sorról 2 oldalt lehetne írni.
És ez csak egy (az alap). Pl Szakítást (amihez swingen és high-pull on keresztül vezet az út) egyedül biztos 100% hibásan tanulod meg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!