Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » 18 évesen mennyire fontos az...

18 évesen mennyire fontos az étrend?

Figyelt kérdés

Egy helyről azt hallom, ha nincs rendben az étrend, nem számold a kalóriáid, makróid, nem fogsz fejlődni semmit.

Más felől meg azt "Ilyen éves korban még alvás közben is izmosodsz, elég a Bolognai, meg a zsíroskenyér"

Célom egy esztétikus, sportos, izmos test, olyan amire ha ránéznek az emberek ruhán át is látják hogy van rajtam elég izomtömeg. Tényleg ennyire véresen komolyan kell vennem? Próbálok sok tojást enni, banánt, vacsorára túrót, nem vagyok csak húsimádó, ebédre lencsefőzelék, borsófőzelék, ilyesmik, reggeli zabpehely gyümölcsökkel

2020. okt. 16. 20:07
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha elegendő fehérjét tartalmaz az étrended, és nem vagy hízékony, akkor az edzés szempontjából nem sokat számít a többi, az elején legalábbis. Ha nincs fehérje, akkor meg nem lesz izom, sem alvással, sem edzéssel.
2020. okt. 16. 20:15
 2/5 anonim ***** válasza:

16 évesen kezdtem el edzeni, étrend nélkül. Az első évben még fejlődtem (mondjuk akkor kb mindentől fejlődsz, ha azért viszonylag eszel rendesen, alszol eleget és elfogadható az edzésterv), de aztán szépen lelassult az egész, majd nem is fejlődtem. Ekkor tértem át a makrók (inkább kalória, a makrók minden nap különböznek, a fehérje kb ugyanannyi mindig, a zsír-szénhidrát arányt változtatom). Étrendem nincs, de egészségesen eszek és számolom a kalóriákat, makrókat.

Ahogy ezt elkezdtem és jól belőttem a napi szükségletemet egyből megint fejlődtem. Most már nem is értem, hogy miért nem egyből így kezdtem.

Másrészt ez azért is jó, mert így tisztában vagy azzal, hogy valójában mennyit eszel. Lehet azt gondolod, hogy eleget, valójában pedig egy kanári többet eszik (ez voltam én), vagy éppen jóval többet eszel, mint kéne. Ezen kívül így minden nap egyforma a mennyiség, nem lesznek ingadozások, hogy ekkor ennyit, másnap meg ennyit eszel+amit én észrevettem, hogy az energiaszintem az végig kb egyforma, nincsenek nagy váltások.

Úgyhogy én mindenképpen javasolnám. Myfitnesspalt töltsd le+konyhai mérleg, sokat segít.

2020. okt. 16. 22:22
 3/5 anonim ***** válasza:

Mindig is fontos volt az étrend és lesz is.

Csak arra kell figyelni, hogy megfelelő mennyiségű tápanyagot kell bevinni. Pl 1,5g*ttkg fehérje

2020. okt. 17. 00:31
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Aha!

Fontos az étrend egészen a halálig.Ezen nincs is mit vitázni.És nem sportolóknak is fontos.

Azért mondják,hogy nem fontos,mert még jól működsz.Fiatal a szervezeted.Mindent elégtsz,és nem zsírosodsz.Ezt nagyjából az emberek 80,90% a megéli.

Viszont nem maradsz mindig 18.

Ahogy telnek az évek,lassul az anyagcserét,és elkezdesz hízni.Ezt is megéli az átlagemberek többsége.

Mostmár ugyanaz a mennyiségű, szemét kaja rendesen meg fog látszani,

Biztosan hallottad az örökzöld értetlenkedést:Dehát nem eszek többet most sem,és hízok!!?

Az lehet kedves barátom,csakhogy az anyagcserét már nem a régi pörgős!!

Azt ajánlom,hogy már most tanulj meg egészségesen,megfelelően étkezni.

Egyrészt megszokod,és nem nyüg lesz

Másrészt életen át tartó egészségesebb érzet,működés,megjelenés lesz az eredménye.

Nem spártai módon kell ezt elképzelni,hanem odafigyelve lehet enni olyat is,ami nem éppen egészséges,de finom,csak módjával és tudatosan.

2020. okt. 17. 07:52
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Osztom az első kettő véleményét. Ha vékony alkat vagy akkor elég a fehérjére figyelni. A sport jellegét tekintve úgyis megköveteli majd a kalória pluszt. A bevitt táplálék összetételét ráérsz akkor korrigálni, ha megállsz a fejlődésben hónapokig, vagy ha szapora zsírlerakódásokat tapasztalsz. Ilyenkor muszáj lesz már jobban figyelni. Viszont számolgatni azért még itt sem kötelező. Én 14 éve edzem, tisztában vagyok mi mennyi tápértékű az étrendemben, de nem adogatom őket össze. Csak tudatosan étkezem. Csalás után korrekció és fordítva...
2020. okt. 17. 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!