Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Itt miért mindenki az 1...

Itt miért mindenki az 1 ismétléssel menőzik?

Figyelt kérdés
Több kérdésnél is láttam, hogy ennyivel meg annyival nyom fekve, aztán kiderült hogy 1 ismétlés. Miért számít az 1 ismétlés, rendes testépítéshez az számít mennyit nyomunk ki 8x-10x nem?

2020. okt. 7. 18:55
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
29%
Testépítés szempontjából semmi értelme az egy ismétléses maxnak. Testépítő vagyok, nem erőemelő.
2020. okt. 8. 07:16
 12/19 anonim ***** válasza:
Teljesen lenyegtelen a fizikum szempontjabol a maxolas. Nem beszelve arrol, hogy aki nem csinalja rendszeresen, nem is tudja hogy kell, nincs meg az a mozgaskoordinacio ami a maxolashoz kell, igy az o valos fizikumarol nem reprezentativ az 1 ismetleses max. Sokkal szemleletesebb a testsulyhoz viszonyitott 10 ismetleses munkasorozatban hasznalt suly. Csak azzal mar senki sem menozik, mivel egyreszt mind harom alap gyakorlqtban komfortzonan kivul van, masreszt nem hangzik olyan jol, harmadreszt 150-200 kilot egyszer felrangatni nem kell nagy edzesmult, de szabalyosan pr-ben 10-szer felhuzni a 200-at mar mas tema, legalabb 10 ev edzes.
2020. okt. 8. 08:25
 13/19 anonim ***** válasza:
De 200 at kinyomni valaki 10 év koxos edzéssel se tud
2020. okt. 8. 08:44
 14/19 anonim ***** válasza:
#13 miért is kellene 200-at kinyomnia?
2020. okt. 8. 08:49
 15/19 anonim ***** válasza:

Felhúzásról beszéltem, direkt nem fekvenyomásról. Egyébként mind a 3 gyakorlatban a testfelépítésből adódóan rendkívül nagy a szórás, éppen ezért érdemes a 3-mat együtt vizsgálni, pont mint az erőemelésben. Akinek hosszú a karja vagy/és az alkarja, de rövid a lába az húzásban és guggolásban visszahozza azt, amit a nyomásnál elveszít, és fordítva.

Régebben volt itthon egy versenysorozat, nem tudom fut-e még. Ott az volt a lényeg, hogy 5 alap gyakorlatban, gyakorlatonként 1 sorozattal, sorozatonként max. 12 ismétléssel kellett a legnagyobb súlyt elérni. Guggolás, fekvenyomás, kétkezes bicepsz, katonai nyomás és felhúzás. Na az sokkal informatívabb volt egy átlag edzőteremben erősítő ember fizikumáról, mint a 3 alap gyakorlatban az egy ismétléses max.

2020. okt. 8. 09:07
 16/19 anonim ***** válasza:
Mr agytröszt olvashatták
2020. okt. 8. 11:28
 17/19 anonim ***** válasza:
Úgy van. :)
2020. okt. 8. 12:16
 18/19 A kérdező kommentje:
És akinek a lába meg a karja is hosszú az mindenben hátrányban van, akinek meg mindene rövid az előnyben?
2020. okt. 8. 17:29
 19/19 anonim ***** válasza:
A komplett testfelépítéstől függ, csak egy példát írtam. Az is lehet hogy mindenben előnyben van, mivel jóval nagyobb súlyt tud megmozgatni a nagyobb izomtömeg miatt, viszont verseny szinten ez lehet hátrány is. A wilks pontszámtól függ. Abszolútban nyilván előny. De az is lehet hogy olyan szar a felépítés hogy mindenben hátrányban van. Akkor a versenyzés nem neki való, de a hobbi szintű edzést nem zárja ki.
2020. okt. 9. 07:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!