Lehet így fejlődni, hogyha a tömegem kb ugyanannyi marad de edzek mellé?
Figyelt kérdés
Most vagy 80 kiló, inkább izom, mint zsír. Hogyha keményen edzem és sok fehérjét eszem mellé, akkor megtörténhet az, hogy szedek fel kis izmot és mellé leadok kis zsírt, viszont maradok 80 kiló, csak kicsit több izommal? Nyilván nem végig pont 80 kiló, csak kevés változással. Így lehet úgymond fejlődni, vagy ahhoz diétázni/tömegelni kell? Nem tudom, hogy ez mennyire érthető, remélem jól írtam le, amit akartam.2020. szept. 29. 17:15
1/12 anonim válasza:
Bizonyos szintig biztosan érhetsz el magasabb izomzati arányt a testzsír rovására. Bár nem világos, hogy pontosan miben szeretnél fejlődni. Erő, gyorsaság, állóképesség, vagy csak jobban szeretnél kinézni? Vannak olyan edzésmódszerek, amelyek jelentős izomtömeg növekedés nélkül fejlesztik például az erőt. Ezeket előszeretettel alkalmazzák azokban a sportágakban ahol szükség van az erőre, de a túl nagy izomtömeg hátrányt jelentene. Ezeknek a módszereknek azonban vannak bizonyos korlátai.
2/12 A kérdező kommentje:
Izmosodni szeretnék, változatlan testsúllyal. Tehát edzem, maradok 80 kiló, csak közben jön fel kis izom és megy le zsír. Ilyen van?xD
2020. szept. 30. 17:03
3/12 anonim válasza:
Nehéz úgy izmot építeni, ha nem eszel rendesen, kell a szénhidrát is. Attól is függ, hogy mennyi a testzsírod. Ha eleve alig van rajtad zsír, abból egyre nehezebb fogyni. Ha van rajtad bőven, akkor könnyebb. Én a súlyzós edzések mellé igyekeznék minél több mérsékelt intenzitású kardioedzést is beiktatni, közben figyelnék a fehérje és aminosav bevitelre, hogy az izomleépülést ellensúlyozzam.
4/12 A kérdező kommentje:
A testzsírom nem olyan kevés, kondis szemmel zsíros vagyok, nem kondis szemmel pedig izmos és kicsit zsíros. 174cm/80kg. Az a terv, hogy sok fehérje és annyi szénhidrát, ami szinten tartja a tömegem és így izmosodni kcist meg zsírt leadni. Ránézésre mintha izmosodtam volna, pedig végig 80 voltam. Szerinted?
2020. szept. 30. 21:34
5/12 anonim válasza:
Én csinálnám a súlyzós tömegnövelő edzéseket, és emellett beiktatnék hetente legalább 3x30 perc mérsékelt iramú kardio edzést (lassú futás, kerékpározás, úszás stb.) a zsíranyagcsere fokozására. Ez nyilván lehet több is, egyénfüggő. Itt a hangsúly a folyamatos mérsékelt iramon van. Ha túl nagy az intenzitás, akkor nem a zsírt fogod égetni, hanem a szénhidrátot és az izmaidat. Persze elkerülhetetlen némi fehérjebontás, de ezt lehet kompenzálni a súlyzós edzésekkel és a megfelelő fehérjebevitellel.
6/12 A kérdező kommentje:
De a kalória számít nem? Hogy az több e vagy kevesebb a kelleténél nem? Az, hogy hogyan edzek az másodlagos.
2020. szept. 30. 22:20
7/12 anonim válasza:
Ahogy értelmeztem, te a testösszetételeden szeretnél változtatni. Ehhez el kell égetni a zsírt, de közben építeni kell az izomzatot is. Ezek egymást hátráltatják ugyan, de azért nem zárják ki teljesen (ha nem az extrém nagy izomtömeg elérése a cél). Én a két dolgot külön választanám. Égetném a zsírt a kardio edzésekkel, és építeném az izomzatot a súlyzós edzésekkel. A zsír csak lassan szolgáltat energiát, súlyzós edzéseknél minimális a zsírbontás részaránya az energianyerési folyamaton belül. A mérsékelt iramú, hosszantartó aerob mozgások során a szükséges energia sokkal nagyobb hányadát fedezi zsírból a szervezet.Ezért kellenek a kardio edzések, és ezért nem mindegy hogyan edzel. A szervezeted nem csak akkor éget zsírt ha hosszantartó kalóriadeficitben van. Mivel nem akarsz fogyni (80kg szeretnél maradni), szerintem nem kell kevesebb kalóriát bevinned mint amennyit elégetsz.
8/12 A kérdező kommentje:
Egy a baj, utálog kocogni, futni tudnék, a kocogás kizárt. Idegtépő. :D Tehát, hogyha a kardió nem mérsékelt, az baj?
2020. szept. 30. 23:36
9/12 anonim válasza:
Max pulzusod 60-75 %-kával csináld. Ha túl nagy az intenzitás akkor a zsírok nem tudnak lebomlani az oxigénhiány miatt.
10/12 A kérdező kommentje:
Igen de zsírok nem csak futás közben tudnak bomlani nem? Különben sose fogyna az, aki nem fut.
2020. okt. 1. 00:00
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!