Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Az alsótest-felsőtest bontást...

Az alsótest-felsőtest bontást miért nem ajánlják erőemeléshez?

Figyelt kérdés

2020. szept. 12. 17:45
 1/8 MadSeal ***** válasza:
Erőemelésben az SBD alapgyakorlatokra építenek, nem testrészekre/izomcsoportra.
2020. szept. 12. 18:10
 2/8 A kérdező kommentje:

Igen, alsótest nap guggolás-felhúzás, felsőtest nap fekvenyomás

Ez miért nem jó?

2020. szept. 12. 18:13
 3/8 MadSeal ***** válasza:
Effektívebb, ha a felhúzás meg a guggolás nem egy napon van, vagy ha igen, akkor az egyiknek lazának kell lenni. A fekvenyomásban meg az a pici leg drive nem okoz gondot a másik két gyakorlat maximális kivitelezésében.
2020. szept. 12. 18:16
 4/8 MadSeal ***** válasza:
Viszont pl. most az egyik haveromnak én programozok, és ő még túl merev a felhúzáshoz és guggoláshoz, ezért neki is alsó/felsőtest bontású programot írtam, kötelező rendszeres nyújtással, korrekciós gyakorlatokkal. Persze amint menni fognak az alapgyakorlatok rendesen, váltunk.
2020. szept. 12. 18:19
 5/8 A kérdező kommentje:

Akkor hogy kéne elosztani? Teljes testest csináltam pár évig, de már nem bírok regenerálódni abból, ha 3x kap terhelést minden és az edzések is 2 órákig tartanának.

Viszont az osztott edzést sem ajánlják

2020. szept. 12. 18:20
 6/8 MadSeal ***** válasza:
Madcow illetve Texas Method. Nem egyforma terhelést kap olyankor már a szervezet, hanem vannak volumen, deload és intenzitás napok. Ha majd ez is akadozik (persze, hogy nem tudod tartani a progressziót nem jelenti, hogy le kell cserélned, hanem hogy egy deload hét kell, maxolás és az új adatokkal újrakezdeni. Már ha nagyon korán, pár hét alatt elakad, akkor érdemes váltani), ezután jön a periodizálás, erre is vannak sablon programok, de a legjobb, ha ezen a szinten az ember edzővel dolgozik, akár online is.
2020. szept. 12. 20:28
 7/8 A kérdező kommentje:

Csináltam madcow-ot, de nem jött be.

Aztán lineáris periodizációt csináltam magas ismétlésszám és heti súlynövelés+ismétlésszám csökkenése, egy ideig jól fejlődtem tőle, de elakadt..

Most konjugált módszer megy max erő alsótest felsőtest nap+ dinamikus alsótest felsőtest nap.

2020. szept. 12. 20:39
 8/8 MadSeal ***** válasza:
Ha fejlődsz tőle, akkor nyugodtan.
2020. szept. 13. 01:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!