Vegánkènt hogy lehet tskg*2g fehérjét bevinni?
tofu? Halat eszel?
Tojás belefér? Sajnos nem ismerem a vegánokat,hogy miket ehetnek
2g amúgy is sok, nem kell 1,6gnál több.
Meg vegán diétánál figyelni kell hogy a megfelelő aminósavakat tartalmazó ételek kombinációját edd meg, ne csak "fehérjét" vigyél be.
Ezért problémásak picit a vegán diéták.
Azaz nem viheted be az egész napi fehérje szükségletedet csak lencsével. Egymást komplementáló étekelet kell választanod.
Aki vegán, az nem eszik tejterméket, tojást sem, nemcsak a húst hagyja ki (és a hal is hús)!
Többféle hüvelyes, szójatermékek, szeitán, esetleg növényi fehérjeporok.
De eleve fölösleges a 2 g/tskg fehérje, ennél kevesebb mellett is szépen lehet fejlödni
4/4 anonim ***** válasza:
Kösz az infót, ezt nem tudtam.
Amúgy igen a 2g felesleges.
A 4-es vagyok: kicsit még pontosítom az infót, látom tényleg érdekel valamennyire.
A vegetáriánus eredeti jelentése növényevö, azaz csak növényeket eszik, ezt sokan keverik a vegánokkal.
Aki a növények mellett tojást is, azt ovo-vegetáriánusnak nevezik, aki tejtermékeket is, azt lakto-vegetáriánusnak, aki tojást és tejterméket is, azt ovo-lakto-vegetáriánusnak.
A vegán nem csak étrendet tart, hanem eredetileg állatvédelmi mozgalom, ennek alapján semmiféle állati eredetü terméket sem használ, sem börböl, állati szörböl készült tárgyakat, olyan kozmetikumokat meg egyebeket, amiket állatokon teszteltek, stb.
Szóval ez nem csak táplálkozás, hanem életmód is.
Már meg ne rétődj, de én egy fehérjeturmixal simán be tudok vinni 100-150 grammot is.
Átlag sportolók 30-50 grammot isznak edzés után.
Hogy nem megy akkor neked?
Hány kiló vagy?
Amúgy javaslom, hogy egyél magokat. Pl: mogyorót. Abban jó zsírok vannak és 25% a fehérje tartalma.
Napi 100-150 grammtól nem fogsz elhízni ha tényleg normálisan sportolsz és az még a buszon, villamoson is tudod rágcsálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!