Mit gondoltok, ez a forma már tiszteletreméltó?
"A te definiálásod alapján, azt írtad valakinek attól hogy izmos, a szemedben nem nagy ember, tehát te magadat nagy embernek tartod? Vagy ki a nagy ember a szemedben?"
Én magamat valamiben nagy embernek tartom, valamiben nem. Az én szememben az a nagy ember, aki szellemi eredménnyel tűnik ki, pl mérnök / informatikus diploma. Aki a fizikumával tűnik csak ki, az nálam sosem lesz akkora eredmény, mintha mondjuk diplomás programozó lenne, valami eléggé eredményes találmánnyal, vagy anélkül. Hiába 50 centis a karja szárazon, nekem az csak egy izmos kar, ennyi. Nem több.
25:
Nekem van informatikus diplomám, de amilyen egyszerű emberek is megszerezték, nem hinném, hogy ettől nagy embernek kellene gondolnom magamat. Na meg eleve nem a diploma maga a teljesítmény, hanem hogy mit kezdesz vele szakma, karrier szempontból. Aki a diplomájával kérkedik, az gyanús, hogy azért teszi, mert semmit nem tett le az asztalra, pusztán ennyit tud felmutatni.
Érdekes ez a fórum. Amikor szóba hoztam a mérnökinformatika szakot, hirtelen lett egy BME VIK hozzászóló, rögtön az enyém után. Amikor szóba hozom az informatika diplomát, azonnal jön egy informatikus. Ez a fórum mint a mágnes úgy vonzza azokat akik ott végeztek, amit megemlítettem nem? Furcsa.
Aki a fizikumával kérkedik, az mit tett le az asztalra? Lement gyúrni a terembe és szanaszét koxolta magát? Micsoda eredmény. Aki lediplomázik egy nehezebb helyen, az már sokkal nagyobb eredmény, mint egy agyatlan koxos testépítő. Valószínűleg nem a nulla teljesítményére adták a diplomát.
En nem ertem miert hasonlitgattok ossze almat a kortevel. Egy sportolo teljesitmenye miert lenne osszehasonlithato egy szellemi értékkel?
Egy olimpiai úszó sem a legélesebb kés a fiokban. De megis elismeresre melto amit elert.
Egy orvos aki tobb evig tanul egy gyogyit elismeresre melto.
Melyik ertekesebb? Pl. Egy olipiai erem, vagy egy orvos aki eleteket ment?
Relativ. Tok folosleges ilyenekrol vitazni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!