Melyik a három legfontosabb izom?
Ha valamiért – időhiány, minimalista edzésfilozófia vagy bármi más miatt – nem edzhetnél minden izomcsoportra, csak háromra, melyik hármat választanád?
Esztétikai szempontból a legfontosabb a váll (oldalsó része) és a hát (felső része): a derékkörméret és a tartás mellett ezek határozzák meg az általános megjelenést. Semmi sem férfiasabb, mint egy széles váll és egy V-alakú felsőtest. Összehasonlíthatatlanul több időt töltünk ruhában, mint félmeztelenül, ezért a váll és a hát magasan veri az általában preferált (felső) mellet és a kockás hasat, de még a karokat is.
Egészségügyi szempontból a legfontosabb a váll hátsó és a hát alsó része (a derék). Ha a vállad megsérül, jó időre elfelejthetsz minden edzést, ami a karok használatával jár, ha a derekad, egy időre elfelejtheted még a járást is. Ráadásul mindkettő különösen hajlamos a sérülésre és jellemzően elhúzódó problémát okoz.
Ha a hát felső és alsó részét, illetve a váll oldalsó és hátsó részét nem vehetem egybe, akkor nem tudok választani a négyből hármat. Ha össze lehet vonni, akkor én azt mondom, a két legfontosabb izomcsoport a hát és a váll, és akkor marad hely még egy harmadiknak.
Szerinted?
#2 Nem vagyok benne teljesen biztos, hogy értem, mire gondolsz, mindenesetre általánosságban inkább az összetett gyakorlatokat tartom jobbnak.
De a hátsó vállat milyen összetett gyakorlat edzi? A leginkább talán a döntött törzsű evezés, de az sem az igazi.
Azt mondom, hogy fókuszálok a vállra, lábra, hátra és az ezeket célzó alapgyakorlatok miatt gyakorlatilag a teljes testem fog fejlődni.
Hát - evezek, húzódzkodok mindenféle variációban. A hátam jó lesz, meg amúgy minden más húzóizmom is.
Láb - guggolok, kitörések, lábtoló.
Váll - fejfölényomás rúddal, egykezesekkel..stb
Férfi: bicepsz, mell, váll.
Nő: popsi, fenék, popsi.
"Melyik a három legfontosabb izom?"
A harántcsíkolt, a sima és a szívizom
"Ha a vállad megsérül, jó időre elfelejthetsz minden edzést, ami a karok használatával jár, ha a derekad, egy időre elfelejtheted még a járást is."
Nekem szar a derekam már 20 éves korom óta, mégis csak a felhúzást, a döntött törzsű evezést és a guggolást nem tudom csinálni.
Legfontosabb sztem a nagytömegű izmok. Hát, comb
"De a hátsó vállat milyen összetett gyakorlat edzi? A leginkább talán a döntött törzsű evezés, de az sem az igazi."
Előre adom ,hogy lepontozhatsz nyugodtan, de egy felhúzás, vagy egy evezés, is jobban megedzi, mint egy izolált 5kg os súllyal döntött törzsű oldal emelés bohóckodás. Persze kell utóbbi is, de ne hidd, hogy izolációval bármelyik izmod nagy lesz. naturálban.. Kell az izoláció, jó az izoláció, de az edzésnek a 30% -át érdemes kitennie az izolációs gyakorlatnak max.
optikailag 4 legfontosabb van.
vállak,csuklya,nyak és alkar.
ha ez a 4 kellően fejlett és nincs 20% felett a tzs akkor kb nem nézhetsz már ki sza rul.
Nem feltétlenül azokat szoktam lepontozni, akikkel nem értek egyet, sokkal inkább azokat, akik bár semmi értelmeset nem tudnak hozzátenni, mégis fontosnak érzik, hogy ideböfögjenek valamit. Mint sajnos itt fent is páran.
Egyébként én is hasonlóan gondolom. A felhúzásnak és az evezésnek ráadásul megvan az az előnye is, hogy a hátsó vállra és az alsó hátra egyaránt hatnak (különböző mértékben persze), ami, ha már minimál hozzáállásról beszélünk, előnyösebb, mintha kellene mondjuk külön egy döntött törzsű evezést és egy hiperhajlítást csinálni.
De a felhúzásnak melyik változatát javasolnád, ha azt szeretnéd, hogy a váll hátsó részére jobban hasson? Normál? Vagy széles fogással? Inkább egykezes súlyzókkal? Esetleg szumó? Melyik megy a legjobban hátsó vállra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!