Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Jól érzem ha nincs meg a...

Jól érzem ha nincs meg a genetika a kemény edzés az semmit se ér?

Figyelt kérdés
A semmit se azt ne szó szerint értsétek. Arra gondolok ha nincs jó genetika akkor ha kő keményen eddz valaki is rosszabbul fog kinézni mint a csúcsgenetikájú komolytalan edzéssel és ha a csúcs genetikájú komoly edzésekbe fog akkor meg fényévekre lesznek. Az én példám: most vagyok 23. Gimiben volt egy srác komolytalan edzéssel és semmilyen odafigyeléssel a kajára vonatkozón jobban nézett ki mint én aki odafigyeltem rájuk. Most ha ő még oda is figyelt volna akkor mi lett volna? Persze naturál ő is én is. Szerintem a genetika a nulladik és az első és a második és a harmadik is a fontossági sorrendben. Ráadásul én lábcentrikus is vagyok és a vádlim nagyobb is a felkaromnál jóval úgy, hogy arra sose edzettem komolyan. Mikor én nagy kart akarok amúgy. Jól látom? A lábam az amúgy elég erős. Semmi más nem az.

2020. júl. 23. 12:00
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%
Jól látod. És a nap is keleten kel!
2020. júl. 23. 12:09
 2/23 A kérdező kommentje:
Igazából valójában nem csak az izmosodási képességgel van bajom hanem, hogy nagyon aránytalanul izmosodik valamelyik testrészem valamelyik meg nem. Erre is értem a genetikát persze és ezt semmilyen akarat nem dönti le.
2020. júl. 23. 12:17
 3/23 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha a genetika alatt azt érted, hogy pl. kar nélkül születtél, akkor igen, az sokmindenben akadályozni fog.

De ha egyébként egy egészséges ember vagy (azaz annyira nem rossz a genetikád), és nem versenysportoló, akkor kár lenne erre fogni bármit is. Ne azzal foglalkozz, hogy miért nem fogod elérni a célod, hanem hogy hogyan érhetnéd el. Lehet, hogy nem fogod elérni így se, de mindenképp közelebb visz hozzá, mintha magadat sajnálgatod a "genetika" miatt.

2020. júl. 23. 12:26
 4/23 anonim ***** válasza:
100%

Ezek a szuperanyagcserék 25-6 éves korban úgy beállnak, mint az állat. Aztán majd ugyanazzal az életvitellel úgy előugrik a pocak, hogy csak pislog az illető. :)

Izomtapadási pontok, csontozat, magasság, végtagok hossza, zsír eloszlása a testen viszont tud nagy genetikai eltérést mutatni két személy között.

De hobbi szinten egyik sem olyan, hogy eret kelljen vágni miatta. Abból kell dolgozni, ami van, aztán leszarni minden mást. Nem máshoz kell méregetni magad. :)

2020. júl. 23. 12:53
 5/23 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ha heti 3-4x edzel. Figyelsz a fehérje és kalória bevitelre az emberek 99.9%nál többet teszel.

A legtöbb ember nem csinál semmit sem. Aki azt mondja hogy "aktívan sportolok" többnyire azt jelenti, hogy elmegy a haverokkal focizni heti 1x.

Nagyon sokan járnak konditerembe, de a nagy többség kb heti 1x meg vagy néha óriási motiváció miatt elmegy 3x majd kihagy 1 hónapot.

Nagyon kevesen vannak azok akik tényleges heti 3-4x járnak.

Nekem csak 2db ilyen ismerősöm van. Az egyik európabajnok kajakos, a másik személyiedző.

Még kevesebben vannak akik figyelnek a diétájukra.

Éppen ezért nem "hülyeség" edzeni és jól étkezni, mert akkor már a nagy többség előtt leszel.

Hogy pro testépítő, model vagy akármi lehetsz-e az meg teljesen más kérdés, de a normál embernek nem ilyen célokkal kell neki állni az edzéshez.

Szóval mindenképpen nagyon sokat ér a kemény edzés plusz diéta.

2020. júl. 23. 14:02
 6/23 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem akarsz versenyezni akkor tök mindegy. Ha odafigyelsz meglesz az eredménye. Ha nem előbb akkor később. Nincs rajtad szerintem még elég tömeg ahhoz, hogy kijöjjön a különbség az "alapból jó genetikájú"-val szemben úgy, hogy te sokkal többet teszel érte.
2020. júl. 23. 14:53
 7/23 anonim ***** válasza:
100%
5-ös, nemtudom hova jársz, de nálunk kb mindenki heti 3-5 -ször jár kondiba, és a legtöbb emberen látszik is.
2020. júl. 23. 14:54
 8/23 A kérdező kommentje:
Nem az a baj, hogy meglesz e az eredménye hanem, hogy hol. A lábam izmos lett a karom meg nem.
2020. júl. 23. 15:26
 9/23 A kérdező kommentje:
Azért írtam ki a kérdést mert én komolyan veszem csak mint írtam láb genetikám van és a karom akármit csinálok gyengén fejlődik, hiába edzek komolyan attól ha a láb jobban fejlődik mint a kar az marad.
2020. júl. 23. 15:37
 10/23 anonim ***** válasza:
100%
Egy jó edzésterv kell és fejlődni fogsz.
2020. júl. 23. 17:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!