Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mivel érdemes sütni?

Mivel érdemes sütni?

Figyelt kérdés

Pl tojást, csirkét, halat.

Vaj, margarin, zsír, repceolaj, lenmagolaj, kókuszzsír, olívaolaj stb

Melyik a legegészségesebb?

Én vajat és extra szűz olívaolajat szoktam használni.

De érdekel van-e egészségesebb, diétásabb megoldás.

2020. júl. 19. 17:14
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, hogy mi a diétád alapelve. Egyébként a legjobb a zsír, vaj. A kókuszzsír és olívaolaj nem biztos, hogy eléggé hőstabil. Illetve ami a legjobb, ha sütőben sütöd zsiradék nélkül(húsokhoz jó ez). Tojáshoz szerintem elég pici zsír vagy vaj.
2020. júl. 19. 17:46
 2/10 anonim ***** válasza:
75%
Diszno zsirba
2020. júl. 19. 17:46
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Diszno zsir +1
2020. júl. 19. 18:26
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Disznó,kacsa meg libazsír és még finomabbá is teszi az ételt.
2020. júl. 19. 19:10
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Kókuszzsír, vaj, disznó- vagy kacsazsír, ezekkel érdemes sütni. A magas telítetlen zsírsavtartalmú olajokat, mint a lenmagolaj, olivaolaj vagy tökmagolaj, pedig inkább hőkezelés nélkül érdemes használni, pl salátára öntve.
2020. júl. 19. 21:49
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Diéta függő.
2020. júl. 19. 22:35
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Tojás,csirke,hal ezek pont azok amikhez nem kell nagy mennyiségű zsír a sütéshez szóval azon a kevés kalórián nem múlik túl sok minden,ha egészség szempontjából nézed (ami a legjobb indok) akkor tényleg az állati zsírok a jobbak,kókuszzsírból fontos h ne legyen hidrogénezett,vajból inkább a drágább fajták a jók az ilyen flóra meg hasonlókat inkább ne erőltesd,margarin a legrosszabb egészség szempontjából,repcét se használnék,oliva meg a lenmagolaj nem bírja a hőt tehát pont a jó tulajdonságait pazarolnád el ha ezekben sütnél,de salátára hidegen nyugodtan teheted.
2020. júl. 20. 05:36
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Az extraszűz olívaolajat nagyon nem ajánlott hevíteni. Rosttöredékeket tartalmaz, amik elszenesednek, és így ártalmasak lesznek. Ha kapsz nem extra szűz olívaolajat, azt - a füstpontja alá persze - hevíthetnéd, de Magyarországon nem láttam még ilyet árulni, csak az extraszüzet.

Az összes többi olajra is az igaz, hogy amíg nem hevíted a füstpontja fölé, addig nem lesz ártalmas. Táblázatból kell kikeresni, hogy az adott olaj meddig jó - és persze utána se fogod tudni megmérni az olaj hőmérsékletét túl egyszerűen, de legalább össze tudod hasonlítani őket.

Én amúgy most rákaptam a sütőzacskóra, és ez megoldotta a zsiradékproblémám egy részét.

2020. júl. 20. 06:22
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Azt szokták mondani, hogy mindenből egy keveset. Már zsísavak és ásványi anyagok vannak bennük, és mindre bizonyos mértékben szükség van. Fontos, hogy a telített zsíokra kevésbé (ezek azok, amik szilárdak (pl sertészsír, kókuszzsír, vaj) és a telítettlenekre több. Viszont hőkezelésnél mindig telítettet használj, mert a telítettlenek (oliva, napraforgó, tökmag stb) átalakulnak transzzsírokká, amik már az egészségre ártalmasok is lehetnek nagy mennyiségben, különösen a koleszterinszintre.

Összességében a legjobb, ha váltogatva használod őket, de sütéshez lehetőleg szilárdakat vagy pl olyan olivaolajat, amire rá van írva, hgoy kifejezetten sütésre való (ilyenkor nem válik tranzsírrá)

Diéta szempontjából pedig lényegében mindegy, mindegyikben kb azonos a kalóriamennyiség.

2020. júl. 20. 12:14
 10/10 anonim ***** válasza:
Kevés zsírral
2020. szept. 26. 16:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!