Kókuszzsíron kívül mivel érdemes még sütni, ami nem válik transzzsírrá?
Figyelt kérdés
2018. jan. 4. 18:30
1/1 anonim válasza:
Ez függ a sütési hőfoktól is. Sütéskor amúgy minimális mennyiségben keletkeznek transzzsírok, de egyéb egészségtelen vegyületek viszont igen. A transzzsírok keletkezése a régi margaringyártásra volt jellemző.
A finomított olajok jobban bírják a hőt, különösen a finomított olivaolaj. A kókuszzsír egyébként a közhiedelemmel ellentétben nem bírja olyan jól a nagy hőt, már 180 fok körül befüstöl, míg a sima napraforgóolaj bírja közel 230 fokig, csak az rogyásig van omega-6-tal.
Én szoktam extra szűz olivaolajban is sütni, kb. úgy bírja, mint a kókuszzsír. Annyi, hogy inkább alacsonyabb hőfokon, tovább sütöm a húst, így nem ég meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!