Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » 6,5km tartós futás alkalmankén...

6,5km tartós futás alkalmanként átlagban mennyire jó/elegendő a test karbantartásához, fogyáshoz?

Figyelt kérdés
Megint elkezdtem futni, heti 5 futás átlagban, 6,5 km van meg egy futás alatt kb.

2020. júl. 18. 01:31
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Mivel csak egy jó fittségi szintet szeretnél fenntartani, szerintem megfelel. Mások 2-3 km után lihegnek. Fogyáshoz pedig a diéta lesz a legjobb eszközöd, enélkül hiába futsz. Viszont kalóriát éget, így vihetsz be többet is, és mégis deficitben maradsz. Illetve a mozgástól az anyagcseréd is gyorsabb lesz, így még könnyebben fogysz majd. A lényeg tehát a diéta, de mindenképpen megéri futni mellette! :)

Viszont arra vigyázz, hogy ne terheld túl az ízületeidet! Ennek később láthatod a kárát. Fokozatosan szokj vissza, szerintem nem is kéne 6,5 km-eket futni egyből, elég lenne 3-4 km kb. minden másnap. De lehet elfogult vagyok, mert nekem a térdem bánta. De mindenesetre hajrá! :)

2020. júl. 18. 02:47
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a hasznos választ! :)

Előtte is futottam kisebb nagyobb szüntekkel, elég masszív erős lábam van és szerencsére jól bírja a futást folyamatosan hosszabb távon is, viszont időnként tényleg szerencsésebb kevesebbet futni.

2020. júl. 18. 16:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!