Milyen fehérjeport ajánlotok lányoknak izomépítéshez?
Nagyjából fél éve edzek komolyabban (kondi), de szeretnék nagyobb izomtömeget felszedni, elsősorban popsira, egy szóval nagyobb feneket szeretnék építeni :D Milyen fajta fehérjeport (vagy esetleg egyéb étrendkiegészítőt) ajánlanátok ehhez, mi az ami nektek bevált?
21/L
Ha nagyobb feneket akarsz akkor kezdj el guggolni rúddal (és rápakolt súllyal a későbbiekben) vállszélességű terpeszben
Melegits be előtte taposógépen a szived mert a guggolás egy elég megterhelő gyakorlat a szivre főként és a térd-boka izületekre nézve
Mennyi fehérjét fogyasztasz jelenleg? Mennyit szeretnél? Mi az akadálya annak, hogy ezt természetes táplálékokból biztosítsd?
Izmot gyarapítani erősítő edzéssel, és megfelelő táplálkozással lehet, ez bármyik izomcsoportra igaz. Kezdőként valószínűleg nincs szükséged étrendkiegészítőkre, fehérjeporra biztosan nem.
#1 Köszi, próblátad már, vagy van ismerősöd akinek bevált?
#2 Köszi, de nem edzés tippeket kértem, edzéstervem az van :D
#3 Nem kezdő vagyok, már 4 éve kondizok, eleinte heti, de kb fél éve gyakorlatilag napi rendszerességgel.
Tudtommal általánosságban 1.6 g fehérje az ajánlott bevitel kg-onként (izomépítéshez még több). Én 53 kg vagyok, tehát 85 gramm fehérjét kéne fogyasztanom, viszont a jelenlegi táplálkozásommal átlagosan 30-40 grammot viszek be, ami az ajánlott adagnak kevesebb mint fele, így ezzel a mennyiséggel izomépítés nem igazán lehetséges :D
Ezért szeretnék fehérjeport fogyasztani, hogy könnyebben elérjem az ajánott beviteli mennyiséget.
Köszi az eddigi válaszokat, de légyszi olyan írjon, aki ért hozzá vagy volt már tapasztalata a témában + a kérdésre válaszoljatok, köszi :D
Ne viccelj lány!
Miket eszel?
A 40 gr feherje az kb 7tojas,vagy 20 deka csirkemell egész napra!!
Ettől többet kell enni.
Feherjeporokból nem szoktunk ,es nem is javasolt a felét bevinni.
Azert kiegeszítő a neve is.
Azt a néhany gramot,ami hianyzik,tudd pótolni.De nem a felét!!
Tejsavót vegyél.Konkrét márkat nem irok,mert egyik sem jobb sokkal a masiknál,és rengetegféle gyártó van.Mind jó,és nem csodaszer egyik sem.Tehát nem lesz egy olyan,ami toronymagasan veri az összeset,és bizonyítottan kijelenthető,hogy csakis az az ász,csúcshatasú feherje.
Először az étrendet kéne rendbe tenni, makrókat jól belőni és ahhoz mérten enni.
Napi 1-2 adag fehérjeport lehet enni/inni ha nem tudod bevinni mindet egyéb élelmiszerből.
Edzés után ihatsz tejsavót (a márka mindegy, nem igazán vannak különbségek, én pl. főleg Myproteintől rendelek, mert kedvezőbb az ára, mint mondjuk egy elterjedtebb Bioteches fehérjének). Minden máshoz én kazeint szoktam rakni (pl. reggeli proteines zabba, protein palacsintához, "fitness" sütikbe vagy ha olyat eszem, ami nem tartalmaz elég fehérjét, akkor mellé turmixként iszom).
Emellett nem árt egy jó multivitamin és izületvédő sem. Más táp.kieg. szerintem nem szükséges.
Nő vagyok 4 éve edzek teremben én is (és gyerekkorom óta mindig sportoltam).
Én tejsavóproteint iszom Scitecet, mert nekem ennek az ízei legfinomabbak. Emellett hal, csirkemell, tonhal, marhahús. A tojástól puffadok és szenvedek, pedig imádnám. Az 1.5-2 g/tskg proteint minden nap igyekszem tartani.
A popsid a nagy súlytól és a helyesen kivitelezett gyakorlatoktól fog nőni, na meg a kajától, de nekünk nőknek nem egyszerű belőni a CH-t, mert könnyen jön a zsír is és hova máshova, mint popsira. :)
Én most visszavettem a CH-t, mert bezsírosodtam (igen popsira), edzés közben glutamin+BCAA, vagy edzés előtti, vagy AAKG megy.
Ami még eszembe jutott, a túledzés. Azt írtad szinte minden nap tolod. Lehet ez sok lesz "cucc" nélkül és így nem épül az izom.
Én heti 3x végzek popsi gyakorlatokat. Hétfőn, pénteken lábnapon és szerdán felsőtest mellé izolált popsi. Gépen, csigán, keretben.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!