Myproteines kreatin monohidrátot szedek. Többi lent?
Elvileg napi 3g kreatint kéne szedni. A myproteines kretainhoz adtak egy mérő kanalat, amivel pont egy adagot mértem ki vele. Kb. másfél hónapja szedem. Most lemértem, kb. 5g-os adag azzal a kanállal.
Mi bajom lehet, hogy kb. 2grammal többet vettem be minden nap? Nagyon félek a kopaszodástól, remélem nem olyan nagy probléma ez a többletbevitel.
Egyik szülő/nagyszülő se kopaszodott a családban.
A veséid tönkremenetelétől félj inkább mert ha azoknak vége akkor neked is véged lesz
Semmivel sem fogsz több vizet bekötni ha a megengedettnél több kreatint viszel be
Maximum csak a kreatin lerakódik a vesédben és tönkreteszi azt
- Igyál sok vizet,hogy kösd be a vizet és hogy a vesédet is tisztisd
- Annyi kreatint igyál amennyi az ajánlott, ne többet
- És ne told el a kreatin kúrát, csak a megengedett pár hetet nyomd végig mert ismétlem itt is a vesekárosodás esélye áll fenn
Ha kinyirod a veséidet, akkor kinyirod magadat is mivel létfontosságú szervről van szó ami az életben maradáshoz elengedhetetlen
A hajhullás a szteroidoktól alakulhat ki már akinél,minél magasabb a tesztoszteron szint annál nagyobb az esély a hajhullásra
Én is ismerek nem is egy fickót konditeremből annak is kihullott a haja a sok koksztól
Kérdező:
meg kell nézni,hogy hogy édesanyád és felmenői és édesapád és felmenői a fényképeken mennyire hajlamosak a kopaszodásra
Te is azokat a géneket örökölted szóval arra számithatsz amit örököltél a szüleidtől és azok felmenőitől
De ha kokszolsz akkor a szteroidoktól főként a tesztoszterontól megnő az esélye a hajhullásnak egyes férfiaknál
Kérdező:
a kreatin nem okoz hajhullást hanem a veséid miatt aggódj ha a kreatinról van szó
Ha kihullik a hajad az két ok miatt lehet: vagy ezeket a géneket örökölted vagy pedig kokszolsz és a magas tesztoszteron szint bevitel miatt hullik ki a hajad,de amint irod nem kokszolsz
Van egy ismerősöm világosszőke haja volt most meg felül tök kopasz öregkorára kihullott az összes haja felülről csak oldalt nő neki és az meg bebarnult
De egy volt évfolyamtársamnak is csak oldalt nő már a haja neki is kihullott felülről pedig még aránylag fiatal fickó alig ismertem meg
Ezek az emberek ezeket a géneket örökölték ami ellen nincs orvosság egyenlőre
Az orvosi hajbeültetés nagyon gyerekcipőben jár még és nagyon pepecs munka mert egyenként kell a szálakat beültetni.
Jelenleg egyébként is csak kisméretű kopaszodást tudnak úgy ahogy kezelni vele
Inkább ma már a hajtetoválás a divat: leborotválják a kopaszodók a fejüket teljesen aztán betetováltatják apró pöttyökkel az egész fejbőrt így azt a hatást kelti távolról mintha lenne hajuk ami épp kinövőben van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!