18 éves vagyok, egy fél éve elkezdtem edzeni és most úgy döntöttem, hogy elég komolyan szeretném venni. Többi lent?
Figyelt kérdés
Szeretnék szedni kreatin monohidrátot táplálék kiegészítőként a pozitív hatásai miatt. Viszont kicsit utána olvastam, és több helyen is előkerült a kopaszodás és a kreatin közötti a kapcsolat a DHT hormon miatt.
Merjek-e 18 évesen kreatint szedni? Attól félek, hogy hamar elkezdek itt kopaszodni és amúgy is kicsit hipohonder féle vagyok. Szerintetek?
2020. máj. 15. 23:27
2/7 A kérdező kommentje:
És nem gyorsítja meg a hajhullást?
2020. máj. 16. 00:02
3/7 anonim válasza:
Azt tudtad, hogy van, aki a te korodra már meg is kopaszodik? :) Szerintem teljesen feleslegesen parázol, olyan mértékben nem tudja meggyorsítani a hajhullást...(ha meg ilyet tapasztalsz, egyszerűen abbahagyod).
Egyébként kezdő testépítőként szerintem felesleges a kreatin, megleszel nélküle. Hány kg vagy?
Ezt nézd meg, mert nagyon informatív:
4/7 A kérdező kommentje:
178cm, 71kg körül vagyok.
2020. máj. 16. 08:19
5/7 anonim válasza:
Hát ha szeretnél mehet,nem csoda szer
6/7 anonim válasza:
Igazából embere válogatja ám, hogy kinek mennyire működik, lehet, hogy nálad alig, vagy nem is lesz érezhető hatása. Ami a kopaszodást illeti, én úgy emlékszem, hogy tanulmányok szerint van egy minimális tesztoszteron fokozó szint fokozó hatása a kreatinnak, és a tesztoszteron egy része alakul át dht hormonná. Ez a hatás rendkívül alacsony, révén, hogy egy egészséges 18 éves fiatal férfi szervezetében a tesztoszteron termelés amúgy is 100% -on pörög. Ez az egy százaléknyi hatást is inkább úgy kell elképzelned, hogy aki hajlamos genetikai okoknál fogva a kopaszodásra, annak egy minimálisat gyorsíthat rajta, de gyakorlatilag semmit. A legegyszerűbb szerintem, ha ránézel faterodra, illetve neki a faterjára, és ha ők nem kopaszodó típusúak, akkor nincs miért aggódnod.
7/7 anonim válasza:
Anyai ági nagyfatert kell nézni, onnan öröklődik a kopaszodás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!