Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » A kondisok tényleg önértékelés...

A kondisok tényleg önértékelési zavarokkal küzdő emberek?

Figyelt kérdés

2020. jún. 21. 14:03
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
81%
Nem.
2020. jún. 21. 14:07
 2/12 anonim ***** válasza:
51%
Jellemző rájuk, igen.
2020. jún. 21. 14:23
 3/12 anonim ***** válasza:
81%
Akkor mi a helyes válasz itt vajon? A nemre kapott 40%ot a srác, a masik is 40et ugy hogy igent irt. Szanalmas lett ez az kategoria sajnks, agyhalott emberek vannak itt csak
2020. jún. 21. 14:35
 4/12 anonim ***** válasza:
68%
Biztos van, aki igen, pl aki teleposztol mindent az edzésével meg a testével, folyton ecseteli stb. De aki csak szimplán eljár, edz és büszke az eredményeire, de nem érez kényszert, hogy mások arcába tolja, azzal szerintem semmi baj sincs.
2020. jún. 21. 14:38
 5/12 anonim ***** válasza:
64%
Nekem nincsennek ilyen bajaim.
2020. jún. 21. 14:49
 6/12 anonim ***** válasza:
88%
Én azzal küzdök, de megtartom magamnak. Alapból azért kezdtem el edzeni, hogy jobban érezzem magam, sikerült is.
2020. jún. 21. 15:28
 7/12 MadSeal ***** válasza:
87%

Hát ez kicsit komplikált. Mindenkinek más az önértékelése, mert különböző emberek vagyunk. Az, hogy mikor számít zavarnak, csak egy halovány vonal/sáv, amit meghatároztak valamikor, amikor az már nagyon eltérő az átlagtól. A testépítés csak nagyban elő tudja segíteni ezt. Pl. én általánosban elég kövér voltam, aztán gimi elején lefogytam. A teljes gimi alatt eleg vékony voltam, de örültem, mert régebben ez is volt a célom. Átlagosnak láttam magam meg minden. Aztán amikor felkerült rám magam pár kiló, magamon annyira nem is vettem észre, de a régebbi képeimen elszörnyülködtem, hogy mennyire vékony voltam. Régebben Athlean-Xet is nagyon brutálnak tartottam, mostanában meg csak így nézem, hogy igen, látszik, hogy edz, meg szép száraz, de kb. ennyi.

Valakire úgy hat ez a változás, hogy felmegy az egoja, és hogy most már ő itt a Jani, valaki sose lesz elégedett, és mindig kicsinek fogja gondolni magát, valaki meg teljesen tisztában van vele, mennyi az annyi. Pusztán az, hogy az ember napi szinten nála nagyobb darabokkal edz (vagy épp csakis kisebbekkel) már hatással van az ön- és világképére.

Úgy mondanám inkább, hogy az, hogy valaki ,,kondis,, magában nem jelent még semmit, de növeli annak az esélyét, hogy máshogy fogja látni magát, mint ahogy az átlag őt.

2020. jún. 21. 15:35
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván van köztü(n)k olyan személy. Jellemző, hogy soha sem vagyunk megelégedve a jelenlegi formával, mindig jobbat akarunk. Persze tudatában vagyunk annak, hogy ez már így is jó, sokat tettünk érte, büszkék vagyunk rá, de azért lehet ezt még fokozni. Ez egy alapvető emberi tulajdonság. Mindig a többre, jobbra hajtunk. Ez nem csak a kondisokra jellemző. Viszont a "kondisok" azok az emberek, akik tesznek is magukért, nem a fotelban punnyadva vágyakoznak egy jobb test után.
2020. jún. 21. 15:36
 9/12 anonim ***** válasza:
65%
Te miért érzed úgy, hogy neked jobb test kell?
2020. jún. 21. 17:00
 10/12 anonim ***** válasza:
84%

Másik kérdés alatt találtam ezt a csoda választ. Ez azért jól mutatja azt a sérült gondolatmenetet amely nagyon sok konditerembe járó embernél megfigyelhető.

"De tegyük fel, nem 80 évesen, hanem 60 évesen fogsz meghalni, ha masszívan végig koxolod a fiatalságod. Sokan ezt gond nélkül bevállalják, mert úgy vannak vele, hogy nem tartogatják magukat 60 éves koruk utánra és a fiatalságukból kihozzák a legtöbbet."

Sajnos arra nem kaptam választ a válaszadótól, hogy mit jelent az, hogy kihozni a fiatalságból a legtöbbet. Pedig kíváncsi lennék nagyon.

2020. jún. 21. 17:05
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!