Szabad olyat, hogy napi 5-6 ezer kalóriát enni és széthajtani magunkat és elégetni sporttal 2-3 ezret?
Oszt ezt honnan kellett volna tudnunk ha nem mondod? Na te is valami nagy tudós lehetsz.
Nagyon jó lesz ez a "program" a fogyáshoz az tuti
#8 A helyes táplálkozás alatt nem feltétlenül azt értettem, hogy egészséges. Inkább helyesbítek és úgy fogalmaznék, hogy a kitűzött céloknak megfelelő be kell tartani minden nap az adott étrendet.
#13 "Cél a fogyás" ahamm... akkor nem deficitben kellene lenni? 🤦🏻♂️😂
Hat figyu, egy nagyon kemény (IFBB Pro) szintű lábedzés, ami hányásig megy, ilyen 200-400 kalóriát éget el (youtuberól szedtem).
Egy NAGYON intenzív kardióval pl. 45perc versenybiciklizés, ami kifulladásig, ájulásig megy 1000-1200kalóriát tudsz MAX elégetni. A kondiban a gépek nem valami pontosak (pl. 30perc ellipszis gép, amin épphogy megittadsz, az SOHA az életben nem éget 1000kalóriát)
Ennek függvényében széthajtással ilyen max 1000kalóriát tudsz edzéssel elégetni. Egy nap egy brutális lábedzés, és egy all-out kardió szinte ki van zárva, mert az egyik után komplett ki leszel fingva, és a nap további részében csak vergődni fogsz, ha tényleg mindent bele adsz.
Nézd a súlyzósedzés nem éget sok kalóriát. Dolgozol max 30-45mp-t egy sorozatban, utána 1 perc pihi. És a pl. Guggolás közben sem valami intenzív a mozgás, föl-le kész. Akkor is ha dropset, szupersettezel, az sem olyan intenzív mint egy egész testet megdolgoztató, tüdőt, szívet jobban megterhelő futás/sprint/úszás. Súlyzós edzés nagyon csalóka, mert előbb fogy el az izom (Pl. Comb) állóképessége, mint a tüdődé. Nem láttam még embert aki szét lihegné magát, levegőért kapkod és fulldoklik fekvenyomás után.
Nem leszólásból, csak annyi, ezek magyon csalókák tudnak lenni.
Viszont neked lehet, hogy jó az anyagcseréd. Van egy haverom, aki minden nap 4000-5000kalóriát eszik, kockahasa van, és 10kgval könnyebb mint én, pedig ugyan olyan magasak vagyunk, és alig hízik. Nekem meg aki kardiózik, súlyzózik minden nap 3000kalória már éppen határeset, havi 3-4kilót hízok (nem csak izmot😕)
Azért pl egy nehéz felhúzás után szoktam levegőért kapkodni.
De igazad van, az nem éget el annyit, mint pl. a sprintelés, de nem is azért csináljuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!