Edzés közbeni vállfájdalommal mit lehet kezdeni?
Van erre valami "csodaszer", netán technika, amivel edzés előtt/közben helyretehetem a vállam? Nem arról van szó, hogy kicsit megfájdul, hanem sokszor már olyan szinten sz.r, hogy a gyakorlatot lehetetleníti el, még ha nem is váll gyakorlatról van szó.
(Érdekes módon pont a vállgyakorlatokat bírom máskor egész jól).
Ötletek, praktikák?
Köszönöm előre is!
Sok lazítás és körzés
Nekem is sokszor fáj, fekvenyomás pl. Úgy szoktam hogy jól bemelegítem és gyakorlatok között is hevesen vállkörzök. Szokták is haverok mondani hogy egyszer el fogok repülni, de tényleg sokat segít nekem.
Tudom ajánlani ízületvédőből a flexit gold nevezetű készítményt. Ezt pl a csuklómon érzem nagyon én. Nagyon jól helyre rakja.
Plusz szerintem jó ha a gyakorlatot úgy csinálja az ember hogy ne viselje meg nagyon az adott ízületet. Pl vállam fáj akkor földön nyomok fekve vagy keretnél úgy állítom be hogy ne menjen a vállam vízszintes alá. Tárogatásnál sem engedem annyira hátra a karom és sajnos vannak olyan gyakorlatok amiket érdemesebb kihagyni és mást csinálni ha a fájdalom jelentkezik és nem lehet úgy csinálni hogy ne legyen.
Köszönöm a válaszokat, ment a felpontozás!
1# Köszönöm, utánanézek annak a készítménynek.
4-5#
Van edzőm egyébként, ő (sem) erőlteti túl a vállam, egyszerűen csak túl gyenge a vállazatom. (Ettől függetlenül szépen fejlődik az is, csak ezzel a fájdalommal hosszú távon nem tudom, meddig tart a fejlődés).
Nem ugrottam át, neked is köszönöm :)
Természetesen, bemelegíteni azt szoktam. A mobilizáció az különbözik a melegítéstől? Az ízületek átmozgatását jelenti, nem?
A mobilizacio azt is (mostanaban) de en magara a mobilitasra mint kepessegre gondoltam. Leldanak okaert peldaul a ki es berotacios kepessegere a valladnak. Ha nem eleg mobilis, nem tud elegge be(vagy ki?) Rotalni, es ugy nyomsz fekve (meg par gyakorlat van meg) akkor elobb utobb serulsz, konyveltem. Az uj (meg szerintem a regiben is volt) powerbuilder ebook ban van ra teszt, meg az is le van irva, h hogy tudod javitani ha nem mesz at a teszten. Illetve ezen felul meg magara mint izomzatra gondoltam, ami korulveszi a vall izuletet(nem az elso, oldalso, hatso deltara gondolok), rotator kopeny erosites neven.
Ha be van esve a vallad, azt is ki kell javitani, meg kellenek egykezes gyakorlatok a rudasok melle, h a stabilizator izmok fejlodjenek, es kepesek legyen ellatni a feladatukat.(mert egykezesnel jobban igenybe vannak veve, rudnak meg tul vannak terhelve, ha gyengek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!