Sokan ha megsérülnek (kéz-láb törés, szakadás, zúzodás) miért hagyják abba az edzést?
Talán az az elsődleges, hogy a test arra fókuszáljon, hogy a sérülés rendbe legyen, ne az izomépítésre.
Persze ha valaki így edz, hát tegye. Nekem nincs semmi bajom vele. Egy csukló zúzodással én is lábaztam.
Gondolom nem arra gondolsz, amég felépül a sérülésből az ember. De ha igen, akkor nagyon egyszerű a válasz, szeretnék, ha minél előbb felépülnének. Ha ráeddz az ember, erőlteti, sok esetben meghosszabbítja a gyógyulás idejét. Szóval az a legjobb ha pihentetjük az adott testrészt.
Ha viszont arra gondoltál hogy sérülés után nem folytatja az edzést, akkor annak nem sok elhivatottsága van a sport iránt. Én például annyira szeretem az edzést, hogy akármi van akkor folytatom. Persze ésszel, ahogy leírtam előbb. Valószínű nincs meg a motivációjuk hozzá. Vagy lehet éppen elkezdték a dolgot és jött egy sérülés, és emiatt azt hiszik hogy veszélyes és nem is csinálják tovább. Ha igazán szeretsz valamit, azt egy ilyen miatt nem hagyod abba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!