Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Tömegnövelésnél a célsúlyhoz...

Tömegnövelésnél a célsúlyhoz kell számítani?

Figyelt kérdés
Úgy értem, ha most vagyok 78 kg akkor fehérjéből 2x a testsúlyomat kell elfogyasztani kilogrammonként szénhidrátból pedig ötször ennyit. Ha 90kg szeretnék lenni akkor ahhoz kell számolni? (180g fehérje stb)

2020. jún. 10. 09:21
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem... :D saját testtömegedhez számítsd.
2020. jún. 10. 09:54
 2/4 anonim ***** válasza:
Lehet így is, de lépcsőnként, különben elhízás lesz a vége. Ha kezdő vagy, pl számíthatod 80kg-hoz az első hónapot, aztán 82-höz a másodikat és így tovább, kb 9-12 hónapig, utána meg 1 kilós lépcsőkben.
2020. jún. 10. 14:49
 3/4 A kérdező kommentje:
Minőségi tömegnövelés a célom. (hónaponként max1 kg) Eddig jó eredményeket értem el, de mezomorf féleség vagyok tehát könnyebben zsírosodom.Én magamat haladóként definiálnám, simán megy a testsúlyom kétszerese felhúzásban és guggolásban is. elég ha a cht megemelem mondjuk napi 4tskg-ra és a fehérje marad kettő? Igazából az a gáz, hogy ezt mindenhol leírják, azt viszont nem, hogy ahogy nő a súly tömegnöveléskor úgy a kalóriabevítelnek is folyamatosan többnek kell lennie így ez nekem elég bonyolúltnak tűnik... pl van egy 70kgos ember aki tömegelni akar, 80 a célja, felmegy mondjuk 72-re és ott megáll a növekedésben, mert az van leírva, hogy az Ő (!) testsúlyához kell számítani tömegnöveléskor. Remélem érthető amit írok. Tehát 70kgos embernél 280 gramm chra van szükség növekedésre stb...
2020. jún. 12. 16:19
 4/4 anonim ***** válasza:
Értelemszerűen amint stagnálsz egy hete, dobj még egy kis ch-t, aztán meglátod.
2020. jún. 12. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!