Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » 16 évesen ez tényleg csak...

16 évesen ez tényleg csak átlag erő?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

[link]

állítsátok a kort a linkeknél 14-17 -re és úgy nézzétek.

140 kg deadliftem van

120kg guggolásom

90kg fekvenyomásom

ez azt mutatja hogy csupán átlagos az erőszintem. Amúgy eddig nem gondoltam semmit hogy milyen szinten járhatok, nem gondoltam bele, de most hogy megtudtam kicsit elszomordtam xd. Legalább 165 kg-ot kéne guggolnom hogy haladó szintet érjek el 16 évesen? Nem sántít ez kicsit? Nem tudom azért kérdezem. Én erősnek érzem magam, igaz a fekvenyomásom lehetne kb 100-110, a 100-at jövő hónapban próbálom, pár hete nyomtam a 90 kg-t. A guggolás jelenleg esélytelennek tűnik legalább fél éven belül, de ki tudja. Ti mit mondtok? Szerintetek se vagyok olyan erős mint azt én gondoltam? xd

2020. jún. 3. 00:54
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

#9 nekem semmi bajom nincs, csak nevetségesnek tartom ezeket a táblázatokat, meg ezeket az eredményeket, főleg 16 évesen, hogy valaki beírja, hogy másfél éve edzeget, és kevés-e a 150 kiló guggolásban

20 éve járok különféle termekbe edzeni, és nem nagyon látom, hogy annyira standard lenne, hogy naturál kamaszok nyomogatnak 110 kilókkal fekve, de még 40 éves, 90 kilós felnőtteket se nagyon

ha meg látok ilyesmit, akkor egyértelmű, hogy felrobban a kétféle szteroidtól az ember. szóval maradjunk a realitások talaján szerintem. ezzel csak elveszitek a kedvét azoknak, akik évek óta edzenek rendesen, és nem értik, hogy miért érzik még mindig soknak a harminckilós egykezest fekve.

ez a normális erőszint ugyanis.

2020. jún. 3. 13:02
 12/16 anonim ***** válasza:
Ja, te vagy az aki kérdést is tett fel arról, hogy miért jó évtizedek után is gyengének lenni. Nem tudom milyen fitness termekbe jársz, de jó lenne elmenned egyszer egy edzőterembe is.
2020. jún. 3. 13:22
 13/16 anonim ***** válasza:
0%

biztosan nem tettem fel ilyesmi kérdést, ugyanis kellőképpen erős vagyok

csak nem fogom azt hazudni, hogy 120 kilóval döntött törzsű evezek, és főleg nem fogom elvenni a kedvét egy kezdőnek azzal, hogy bemesélem neki, hogy ha nem tud 150kilóval guggolni év végéig, akkor nem neki való a sport.

azt viszont elmesélheted nekem, hogy melyik konditermet kéne megnézzem, ha 180 kilóval guggoló, 65 kilós kamaszokat akarok látni, ugyanis utoljára ekkora súlyban a tóth daninak segítettem, amikor még a duna plázában edzett 2000 elején, és már akkor is 100 kilós állat volt, és nem a spenóttól.

szóval vegyél vissza az arcodból, kisfiú.

2020. jún. 3. 13:29
 14/16 anonim ***** válasza:
Én annó 16 évesen 120 at nyomtam 150 et húztam, 150 be guggoltam, kb 71-72 kilósan, a te eredményed is átlag feletti, a korosztályodban, ha így van
2020. jún. 3. 16:13
 15/16 anonim ***** válasza:
Értelmetlen kérdés, genetika függő. Van olyan, akinek nagyon meg kell küzdeni ezekért a számokért, 28 éves férfiként is, van olyan, aki meg eljár futni és attól megizmosodik meg olyan hatékonysággal tudja az izomrostjait munkába állítani, olyan jók a tapadási pontjai, olyan összehangoltan tudja működtetni az izmait, hogy segítsék az optimális erőkifejtést, amivel akár 300 kg-s felhúzást, guggolást is elérhet, naturál, mondjuk 90-100 kg-s testsúllyal. Én elhiszem, hogy van aki 80 kg-san, kinyom 180 kg-t naturál, de én tudom, hogy évek edzésével a hátam mögött, egyre komolyabb edzéstervekkel, rengeteg befektetett idővel, energiával, olyan bátorsággal és elszántsággal, ami sokakban alapból nincs meg, fogom majd egyszer kinyomni a 90 kg-t, ami ennek még mindig csak a fele. Szóval kb. ekkora különbségek vannak. Az, hogy erőemelsz, pláne ha szabályosan, ennyi idősen, az már olyan kiemelkedő dolog és valszeg olyan erőszintre tettél szert, amivel messze nem vagy átlagosnak mondható, de 26 évesen sem, nem, hogy 16 évesen. Ha ezek a számok igazak, szabályosak, akkor valszeg a genetikád is elég komoly és elég okosan is edzhettél, elég okos is lehetsz, hogy ezt ennyi idősen véghez tudtad vinni. Erre azt kérdezheted, hogy most ez átlagos-e vagy sem. Mi a cél? Ha komolyabban belemerülsz, elég komoly erőszintre tehetsz szert a következő 10-15 évben, vagy a még távolabbi jövőben, sikeres lehetsz versenyeken akár, majd ott kiderül, mennyire jó a genetikád, mennyi alázat, kitartás van benned. Mindig lesznek olyan ufók 7 milliárd emberből, akik 15 évesen úgy nyomnak fekve, amit az erőemeléssel komolyan foglalkozók 70%-a nem tud, vagy 60, tökmindegy, több, mint a fele, az biztos. Ez alapján alakul a világszint. Aztán ott van a tömegsport, ami sokkal fontosabb, a közegészségügyi állapot, ami meg kritikus. Viszont ha valakinek nincs ehhez a sporthoz jó genetikája, ennek megfelelően inkább elmegy teniszezni, jól táplálkozik, egészséges, de mondjuk 28 évesen se tudna egy 150 kg-s totált csinálni, az attól még nem szégyenletes. Szóval itt se szabad átesni a ló túloldalára. Rengeteg árnyalat van. De ha lemész egy átlag edzőterembe, borzasztó amit látni fogsz, Smith keretes guggolók, akár közben az edző nézi, mert ő tanácsolta, ahelyett hogy megtanítaná rendesen guggolni. Senki se húz fel, az emberek több, mint fele nem guggol, az állványhoz soha nem kell sorba állni. Most ha ezt nézem, az amilyen tudatosság van benned valószínűleg, 16 évesen, az mindenképp kiemelkedő és ez szerintem mindenképp fontosabb, mint, hogy van egy kínai gyerek, aki ennyi idősen 230-170-250-es totált tud és ehhez képest (meg a többi versenyzőhöz képest) te csak átlagos vagy. Szóval ennek megfelelően az átlag edzőterem, átlag látképe az, hogy az emberek nem néznek ki sehogy, zsírosak és 50-60 kg-val nyomnak fekve átlagosan, amit legalább csinálnak a 3 közül, de mivel azt se rendesen, 2 év múlva kb. ugyanennyivel fognak.
2020. szept. 21. 23:23
 16/16 anonim ***** válasza:
Ja, meg elfelejtettem a másikat, hogy kontextus függő. Nyilván ez egy nagyszerű sport, de nem elvárás 16 évesen, de még 20-on évesen sem elkezdeni. Van egy 1,5 éves múltad, amit ennyi idősen pláne elég nehéz minőségi munkával megtölteni. Mit szeretnél? Ha engem kérdezel, ha ezek a számok igazak, ha nem is 10/10-es tehetség vagy, de mindenképp tehetséges vagy.
2020. szept. 21. 23:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!