Miért ugrik előre a vállam fekvenyomásnál amikor leengedem a rudat? Emiatt instabil lesz a nyomásom.
Igen, feszítem. Én nem látom magam kívülről, de a teremben mondta 2 ember is, hogy amikor leengedem a rudat, elmozdul a vállam és kiesek a nyomópozícióból és emiatt vagyok gyenge a nyomásban.
De ezt nem direkt csinálom, magától elmozdul és instabil a nyomásom. Ez ellen mit lehet tenni?
Hát, vagy nem jó helyre engeded a rudat (tehát lejjebb kéne), vagy nem feszítesz eléggé vagy mindkettő. Lehet mobilitásbeli gond is. Ezt nehéz pontosan megmondani így látatlanba, de szerintem kezdj el csigán felső evezést végezni (nem tudom erre mi a jó szó magyarul), vagyis felső csigán, és nagyjából úgy álljon a könyököd, mint nyomásnál, gyakorlatilag azzal pont ellentétes mozgást végezve. Minden ismétlés előtt a lapockád le és hátrafelé húzásával kezdj, húzd hátra a könyökeidet, emeld ki a mellkasod, majd a csúcsösszehúzódást tartsd ki pár másodpercig. Ugyanez mehet gumiszalaggal is.
Ez jól rá tud vezetni, hogy mit is kéne érezni a hátadban nyomás közben, plusz az izometrikus megtartás jobban fejleszteni fogja azt a képességet, hogy meg tudd tartani azt a pozíciót, mintha csak húzogatnád a csigán a kötelet minél nagyobb súllyal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!