Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Miért ugrik előre a vállam...

Miért ugrik előre a vállam fekvenyomásnál amikor leengedem a rudat? Emiatt instabil lesz a nyomásom.

Figyelt kérdés

2020. máj. 26. 22:27
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Reszletesebben le kellene irnod, h a technikai resze h nez ki. Hatad feszited? Mellkas laposkak stb?
2020. máj. 26. 23:32
 2/7 A kérdező kommentje:

Igen, feszítem. Én nem látom magam kívülről, de a teremben mondta 2 ember is, hogy amikor leengedem a rudat, elmozdul a vállam és kiesek a nyomópozícióból és emiatt vagyok gyenge a nyomásban.

De ezt nem direkt csinálom, magától elmozdul és instabil a nyomásom. Ez ellen mit lehet tenni?

2020. máj. 26. 23:46
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Vegig feszited is nyomas alatt? Nehez innen.. inkabb keresned kellene egy jo edzot, szerintw.
2020. máj. 27. 00:03
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Lepj be a pw csoportba facebookon, rakj fel egy videot a nyomasodrol, es ott majd kijavitanak.
2020. máj. 27. 00:04
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Hát, vagy nem jó helyre engeded a rudat (tehát lejjebb kéne), vagy nem feszítesz eléggé vagy mindkettő. Lehet mobilitásbeli gond is. Ezt nehéz pontosan megmondani így látatlanba, de szerintem kezdj el csigán felső evezést végezni (nem tudom erre mi a jó szó magyarul), vagyis felső csigán, és nagyjából úgy álljon a könyököd, mint nyomásnál, gyakorlatilag azzal pont ellentétes mozgást végezve. Minden ismétlés előtt a lapockád le és hátrafelé húzásával kezdj, húzd hátra a könyökeidet, emeld ki a mellkasod, majd a csúcsösszehúzódást tartsd ki pár másodpercig. Ugyanez mehet gumiszalaggal is.

Ez jól rá tud vezetni, hogy mit is kéne érezni a hátadban nyomás közben, plusz az izometrikus megtartás jobban fejleszteni fogja azt a képességet, hogy meg tudd tartani azt a pozíciót, mintha csak húzogatnád a csigán a kötelet minél nagyobb súllyal.

2020. máj. 27. 14:54
 6/7 anonim ***** válasza:
Illetve annyi kiegészítés, hogy lehet, hogy a könyököd sem egy vonnalban van a csuklóddal. Teljesen nem feltétlenül kell, de inkább a könyököd legyen lejjebb/előrébb, mint a csuklód. Ha fordítva van, akkor attól sem lesz jobb ha lejjebb engeded a rudat a mellkasodon, sőt rosszabb lesz (vagyis nagyobb berotáció jön létre a vállban). Nem tudom mennyire érthető így, inkább nézd meg ezt a képet: [link]
2020. máj. 27. 14:59
 7/7 anonim ***** válasza:
Szerintem egy sportorvost is érdemes lehet megkérdezni a témáról.
2020. jún. 7. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!