Mit tudnék a reggelimhez tenni, hogy több kalóriát vigyek be reggel? (Kb. 100 gramm zabpelyhet 300 ml tejjel eszek meg)
Na ezt nem kéne csinálni. Felejtsd el, hogy mások is így csinálják.
A zabpehely gabona, amit nem szabad nyersen enni. Főzd meg kásának. Nem sok idő (kb. 5 perc) és utána mézzel és lekvárral/befőttel edd (ha lehet, ne tejjel főzd/edd és ne edd nyers gyümivel). Nagyon finom!! Régen nagyon sok kását ettek az emberek.
Vagy ha van időd, készíts zabpehelysütit:
Egy kisebb tepsibe boríts annyi pelyhet, amennyi kb. egy centi vastagon ellepi.
Keverd el gyümölcskompóttal vagy szósszal. Mehet hozza egy kis fahéj is. Lapogasd le, majd pár percig 220 fokon süsd át, hogy kicsit megkeményedjen.
Vedd ki, a tetején kenj el natúr krémtúrót, ebbe vághatsz gyümölcsöket is.
Ízlés szerint édesítsd, és kb. fél óráig süsd megint.
Egy tepsivel több adag is kijön, és napokig eláll a hűtőben.
Banant villaval osszetorve es mehet ra a zabpehely (elotte vizben fozd meg).
Vaaagy van egy hiperszuper mikros “recept” is: 50g zabpehely, 1 tojas, 1 banan: osszekevered, belerakod egy bogrebe es 3-4 percre mikroba teszed. Szepen osszesul, ki tudod egybe boritani a bogrebol, mehet ra gyumolcs, natur joghurt, barmi.. isteni finom es a banantol eleg edes is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!