Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Lehet diéta nélkül kockahasam??

Lehet diéta nélkül kockahasam??

Figyelt kérdés
Szóval 19 évesen évesen 67kg vagyok úgy, hogy nemigazán figyelek az étrendemre, igazságszerint bármit ehetek nem hízok... És ezzel kapcsolatban egy olyan kérdésem lenne, hogy ha nem diétázom viszont keményen edzek, úgy elérhetek kidolgozott testet, kockás hasat??
2020. máj. 19. 22:59
 1/7 anonim ***** válasza:
Ja
2020. máj. 19. 23:25
 2/7 anonim ***** válasza:
78%

egyértelműen nem, mert a kockahassemmit nem függ azedzéstől. Az csak a szálkásságtól függ.

Persze hazudok, mert annyit függ az edzéstől, hogy mekkora nagy az izom és mennyire kidolgozoott, de alapvetően 10 éves kisfiú aki csak arra használja a hasizmát, hogy kikeljen az ágyból egyértelműen kockahasú lesz 16%-os testzsírral.

Ja értem a leírás más mint a kérdés. Hát ha az edzéssel több kalóriát égetsz mint amennyit beviszel, aka "fordítottan diétázol", akkor természetesen szálkásodsz és lesz kockahas. Ha nem tudsz többet elégetni és nem szálkásodsz akkor nem.

a súlyod mellé írj egy magasságot is és akkor kiderül, hogy milyen arányban vagy amúgy, így ebből sok nem.

23/F

2020. máj. 19. 23:26
 3/7 anonim ***** válasza:
90%
A sok "akkor lesz csak kockahasad ha alacsony a tzsd" huszár még nem gondolt arra, hogy valami izomtömeg is kellene azokra a hasokra, hogy látszódjon valami?
2020. máj. 19. 23:36
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

3-as olvasd végig akkor amit írtam huszár :D

8-10 éves kákabél kisfiúnak kockásabb hasa van mint bárkinek kb, meg a "focista fiúkáknak". De azt is leírtam, hogy ha pakol kis izmot rá, akkor jobban látszik, de pakolhatsz rá bármennyi izmot ha 28%os a tzs-d.

2020. máj. 19. 23:40
 5/7 anonim ***** válasza:
Ha alacsony a tzsd es van egy megfelelo izomzatod akkor nem kell dietazni, minden mas esetben kell
2020. máj. 20. 08:19
 6/7 A kérdező kommentje:
67 kg és 180 cm vagyok
2020. máj. 20. 08:57
 7/7 anonim ***** válasza:

Na kérdező, 2-es vagyok, szerintem ilyen paraméterekkel viszont elég edzened, sőt majd tán még tömegelned is kell majd, az én tapasztalataim azt mutatják, hogy a jó súly-magasság arány, nem zsírban, hanem amikor egészséges, sportos az ember, az: [magasság] mínusz [110/105] = [ideális súly, ha jó a tzs]. Szóval én nem diétáznék a helyedben, legalábbis egyelőre, hanem elkezdenék a szokásos étrendem mellett edzeni, szálkásodnál is kicsit, mivel többet mozogsz mint eddig, de a kalóriabeviteled nem nő (bár ha mozogsz többet fogsz enni, szóval vagy nő és nem szálkásodszvagy nem nő magától és fogsz kicsit), aztán olyan 2-3-4 hónap múlva elkezdenék tömegelni 2-3 hónapot, utána kb 3 hónapot szálkásítani, aztán pont télre jön ki kb hogy megint elkezdhetsz tömegelni kicsit kb novembertől kb márciusig, aztán április május, június leszálkásítasz és kész a jövő nyári forma ami már nem lesz rossz.

Tömegeléshez majd ajánlom a Jumbo Hardcoret vagy a MyoFusion termékeket, én is nehezen hízékony vagyok, több mindent próbáltam, de csak ezek segítettek, illetve egy specko turmix, de azt majd megkérded amikor tömegelsz :D vagy ha érdekel leírhatom.

Egyébként az 5-ösre nyomtam egy félig hasznosat, mert szerintem mindig kell diétázni. Mármint ha csak nem ösztönösen hihetetlen jó az étrended. Ha sportolsz is nő az étvágy, meg be is vihetsz több kalóriát, de akkor is oda kell figyelni, hogy ne vidd túlzásba, ne hízz, az már egy fajta diéta kezdete szerintem. Ha meg nőni akarsz akkor sem ehetsz disznót disznóval, az is már egyfajta diéta. Mindössze ha komolyabban szálkásítasz szigorúbb diéta kell, de nekem mióta edzek, meg tudodm mennyit számít a kaja, az a 6 évemből 5 kb, mert mindenre magamtól jöttem rá (olvasás, stb útján, tehát nem edzővel), azóta kb az egész életem egy diéta, csak néha szálkásító néha tömegelő, és ha nem követem, megvan a hátránya bármelyik irányból, akkor is ha épp megfelelő szinten állok, mert azt meg meg kell tudni tartani (meg nem is lehet megtartani életed végégig egy elért fizikumot, mindig váltakozik a tömegelés-szálkásítás, bodybuilderek is csak verseny erejéig hiperszálkásak stb, de gondolom ez nem olyan nagy infó).

2020. máj. 20. 09:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!