Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mi segíthet ha futás után fáj...

Toma9999 kérdése:

Mi segíthet ha futás után fáj a térdhajlatom?

Figyelt kérdés
Eddig 5 kilómétereket futottam. Ezzel nem is volt baj, de 2 hete felemeltem 10 kilóméterre. Kezdetben ez sem okozott problémát, viszont pár napja a bal térdhajlatom mozgásra elég erőseb fáj. Ez kiterjed a térdem első oldalára is kicsit és néha űlő helyzetben is jelentkezik. Mit érdemes tenni ezzel? Folytassam a futást és majd abba marad magától vagy érdemes szünetelni és kenni valami kenőccsel?

2020. máj. 18. 13:55
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Fájdalom az egyetlen, amit észleltél? Esetleg gyulladást érzékelsz?
2020. máj. 18. 14:08
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem tudom a gyulladás milyen tünetekkel járna. Szerintem csak ennyit érzek amennyit leírtam.
2020. máj. 18. 22:09
 3/7 anonim ***** válasza:

gyulladás az duzzadt, meleg, fáj ha megnyomod. Mint pl egy körömgyulladás.

Mennyi idős vagy?

2020. máj. 19. 00:37
 4/7 A kérdező kommentje:

Nyomásra nem fáj és nem is duzzadt. Csak mozgás esetén fáj, vagy ha térdelek akkor egy 5-10 percig utána.

21 éves vagyok.

2020. máj. 19. 03:55
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Először is ne fuss most pár napig, egy hétig, pihentetni kell. Másodszor pedig vegyél vissza a futásból. Túl nagy lépést tettél az 5-ről 10-re emeléssel. Nem csoda hogy a térded sínyli meg.
2020. máj. 19. 06:23
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Az picit érdekes hogy ülésben is érzed, mert ha a térhajlatod fáj, és túlerőltetés okozza, akkor a nyújtott lábnak kéne problémásnak lennie, hiszen hasonlóan viselkedik, mint egy izomláz, nyújtásra fáj, illetve összehúzódásra.

Ameddig érzed, hogy rossz, addig mehet csak sima átmozgatás, borogatás, illetve ha van fájdalomcsillapító, gyulladásgátló kenőcs (voltaren ilyesmi) az sem árthat, de ha nincs én nem vennék csak ezért.

Futás előtt melegíts be jobban, és utána pedig nyújtsd le azokat az izmokat.

2020. máj. 19. 11:46
 7/7 A kérdező kommentje:

Be szoktam melegíteni és nyújtani is, de akkor most pihentetem kicsit akkor.

Köszönöm szépen a segítséget. :)

2020. máj. 19. 12:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!