Most akkor hogyan kell számolni a csirkét?
A problémám elég komplex, és nem tudom hogyan fejezzem ki pontosan de megpróbálom.
A makrotápanyag oldal azt írja,
hogy 100 gramm nyers csirkemellben van olyan 22,5 gramm fehérje, és 120 kalória.
Viszont ha kisütöm, akkor összemegy olyan 50-60 grammra :( és arról meg azt írja, hogy 50 grammban 16 gramm fehérje van.
Tehát itt van egy példa étrend egy része
10:00: 100gramm csirkemell, 100 gramm rízs (25 gramm fehérje, 28,3 gramm szénhidrát)
12:00 100gramm csirkemell, 100 gramm rízs (25 gramm fehérje, 28,3 gramm szénhidrát)
Igenám, de azzal nem mindenki számolt ahogy én sem, hogy kisütve kevesebb grammot nyom... akkor nyerssel számoljak vagy sem?
Az összes megadott érték a nyers élelmiszerre vonatkozik.
Az nem érdekes, mennyi lesz megsütve, ugyanis az még csak közelítöen sem pontos.
Attól függen, mennyire sütöd meg a húst, ugyanabból a nyersböl lehet 50-80 g sült, ezért csak találgatni lehetne, hoyg az adott sült csirkében éppen mennyi kalória/makrók vannak aktuálisan.
Ezért ha pontosan akarsz számolni, akkor a nyers csirkemell adatait veszed számításba, mert csak az az, ami érvényes.
Az "adj hozzá X mennyiséget" csak találgatás, annak semmi értelme, akkor nem is érdemes számolni!
Úgy csináltam, hogy a nagy csirkemelleket felvágtam 100 grammos csomagokra, lehűtöttem, és azokat sütöm ki.
Tudom, hogy 100 gramm nyers csirkemellben van 22,5 gramm fehérje, viszont ha ezt kisütöm akkor a tömege csökken. Attólmég ugyanannyi fehérje van benne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!