Teljes testes otthoni edzéstervnél a 15 gyakorlat sok egy napra?
Teljes test, 15 gyakorlat 3x10-15 felosztásban, ez sok vagy kevés, esetleg jónak számít?
Otthoni körülmények, súlyzós gyakorlatok (kétkezes, egykezes).
Nekem haladóként 5 gyakorlatom van egy nap.
Értelmetlenül sok.
5 gyakorlat egy egész testre?
Nem 15 gyakorlat / izomcsoportra gondoltam.
Váll, csuklya, mell, hát, bicepsz, tricepsz, láb. Ha mindegyikre csak egy gyakorlatot végeznék, akkor is legalább 8-9 lenne egy napra.
Egyébként A nap pl. így néz ki nálam:
-Fekvőtámasz: 4x25
-Tárogatás: 3x10
-Bicepsz kétkezessel: 4x10
-Kalapácsbicepsz: 4x10
-Tricepsznyújtás (egykezessel): 4x10
-Lórugás: 3x12
-Oldalemelés: 3x10
-Vállból nyomás egykezessel 3x10
-Állig húzás: 3x10
-Egykezes evezés: 4x15
-Vállvonogatás: 3x15
-Guggolás: 4x20
-Merevlábas felhúzás: 3x10
-Vádli állva: 3x30
-Egylábas vádli: 3x20
Ez 15 gyakorlat, A nap. A,B,C napom van, de hasonló gyakorlatmennyiséggel.
Ez túlzás lenne akkor? Ha igen, melyikeket lenne érdemes megtartani belőlük?
Köszi,.
Sajna a súlyzókon kívül nincs más eszközöm, mert nem férne el kényelmesen a lakásban. Meg hobbi szinten csinálom, kis tömegnövelés céljából.
Tehát ami rendelkezésre áll, az 2db egykezes, illetve 1db kétkezes rúd, illetve rengeteg súly, tehát azzal nem lesz gond.
Fekve nyomást csak földről tudok csinálni, az meg kicsit más, de ahogy utána néztem, az sem rossz, így az is benne van a B napi tervembe.
Guggolásból azért csinálok annyit, mert nem tudok óriási súllyal dolgozni, csak annyival amit a földről fel bírok emelni, és a végén le tudok rakni anélkül, hogy ledobnám.
Egyébként amit írtam, az 1-2 gyakorlat / testrész, de sajna így kijön az a 12-15 gyakorlat/nap.
Vagy csináljak csak 1-et, és akkor pl. vállra csak oldalra emelés vagy vállból nyomás legyen egyik nap, másik nap pedig a másik gyak?
Az a baj ezzel, hogy nincs mögötte logika.
Azért tudunk kevesebb gyakorlatot végezni, mert pl.:
mellre nyomod a fekvőtámaszt, vagy épp a földön fekvő fekvenyomást... aztán letárogatod. Majd a tricepszre tolódzkodsz (ami bőven megy mellre is) illetve mondjuk koponyát törsz, szűk nyomással egybekötve (ami szintén megy mellre). Erre jön még rá egy vállból nyomás (ami megy tricepszre is) Ez így 5 gyakorlat, de kipipált három izomcsoportot.
Aztán ugyanígy jön a hát. Végzel rá három gyakoraltot, egy húzódzkodást (itt érdemes szűkebben fogni és bicepsz fogással végezni, hogy menjen bicepszre is bőven), egy evezést és egy felhúzást (ami megy lábra is). Erre rányomhatsz egy döntött törzsű oldalemelést, hogy meglegyen a váll azon feje is, majd egy kétkezes bicepsz gyakoraltot, hogy a bicepsz is pipálva legyen.
Erre lökj rá egy guggolást és egy álló vádlit és már faragtam is neked három gyakorlatot. Nyilván lehet tovább bontani, pl a döntött törzsű oldalemelés bőven kihagyható, mert bőven kapja az ívet, főleg mert a földről kell felvenni mindig a súlyokat...
Viszont szerintem ez túl sok egy hétre még így is.
Vagyis ha mindenáron ilyesmihez ragaszkodsz, akkor pihenj mindig két napot egy-egy edzés között.
ha nincs hol toldózkodni, akkor kapásból lejön még egy gyakorlat is, ami szintén nem nagy érvágás, tekintve, hogy bőven le van edzve mind a mell mind a tricepsz a másik két-két gyakorlatával, illetve a vállból nyomással...
És akkor úgy nézem, hogy már csak a húzódzkodást kellene megoldani valahogy. Azt mondjuk necces kihagyni.
Köszönöm szépen a részletezést!
Sajnos, abból tudok dolgozni amim van, és amire a hely lehetőséget ad. Főleg a mostani helyzetben.
A gyakorlatokat gondosan válogattam össze, ezek jöhetnek szóba, pl. a homlokhoz engedés tricepszre nem, mert a könyököm nem bírja sajna.
Lefaragtam mindenből, így inkább 1, max 2 gyakorlat van benne.
Fekvőtámasz: 4x15
Tárogatás: 3x10-15
Bicepsz kétkezessel: 4x10
Tricepsz nyújtás: 4x10
Oldalemelés: 3-4x10-15
Egykezes evezés: 4x10
Vállvonogatás: 3x15
Guggolás(+súly): 4x10
Merev lábas felhúzás: 3x10
Vádli állva: 3x30
Ez így már mondható jónak? És akkor a maradékot pedig keverem a B,C nappal, így a heti 3 napon kb. más-más gyakorlattal edzek minden alkalommal.
Leírom egy hétfői napom:
5x5 guggolás
5x5 fekvenyomás
5x5 evezés
3x8 súlyozott tolódzkodás
3x8 súlyozott húzódzkodás, befelé és kifelé néző tenyérrel
És egy szerdait:
5x5 felhúzás
5x5 mellről nyomás
5x5 előlguggolás
Majd ugyanaz mint hétfőn.
Heti 3 edzés, teljes testes, optimális fejlődés.
Amit először leírtál az egy kardioedzés.
Amit másodszorra írtál még az is jobban hasonlít kardiora, mint egy normális súlyzós edzésre.
Keress rá mi az a Starting strength edzésprogram
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!