Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Kezdő testépítőként mit...

Kezdő testépítőként mit ajánlotok?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Amióta elkezdtem serdülni, nőni és megnyúlni, azóta nagyon vékony vagyok. Szerintem genetika is van a háttérben, apai ágon nekem mindenki ilyen vékony volt ilyen idősen, és mindenkinek az edzés, a sport volt a kiút ebből. Tőlem mindig is nagyon távol állt még egyáltalán a sport gondolata is, nem hogy csináljam... de úgy érzem eljött az idő ahhoz hogy változtassak az életmódomon.

18 éves vagyok és cirka 50 kiló, szerintem abszolut érthető a dolog...

Amíg tart a vírus, itthon gondoltam az edzést. Tök király videósorozatot talátlam a youtubeon, vettem Scitec Jumbo tömegnövelőt, elkezdtem netes oldal segítségével figyelni a napi kalóriabevitelt. Edzésből is nagyjából minden megy, viszont kb alig van rajtam izom, így a fekvőtámasz eléggé nem megy és tökre el vagyok keseredve, hogy szerintem szabályosból alig ha egyet meg tudok csinálni... Karra és felsőtestre edzenék leginkább, de az esztétikus kinézethez kell az alsó test edzés is, azzal nincsen baj. Inkább azokkal a gyakorlatokkal, ahol a bicepsz és a tricepsz a fő edzendő terület. Mit ajánlotok, ezek fejlesztésére milyen gyakorlatok vannak, amit tök kezdő is szabályosan meg tud csinálni és hatásos is? Vagy esetleg mit tudnék máshogy csinálni, hogy a fekvőtámasz is menjen?

Köszönöm előre is a választ mindenkinek!

18/F

2020. ápr. 26. 21:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Kezdőnek összetett gyakorlatokat ajánlok, ne foglalkozz az olyan kis izmokkal, mint a bicepsz, meg a tricepsz! A fekvőtámasznak rengeteg változata van. Ha nem megy a hagyományos, csináld például térdtámasszal! Tömegnövelőre sincs szükséged, inkább tanulmányozd a különböző ételek adatait!
2020. ápr. 26. 21:24
 2/11 A kérdező kommentje:
A térdelős fekvő tök jól megy amúgy, múltkor is csináltam probléma nélkül, csak arról meg lebeszéltek mert hogy kb semmi értelme :/
2020. ápr. 26. 21:27
 3/11 anonim ***** válasza:
Ha érzed és megerőltet van értelme. Csinálsz 10-et nem érzed csinálsz 30-at fogod érezni. Szerintem csinálj jó sok saját testsúlyos edzést, hogy legyen valami alap és aztán súlyzósakat, nem tudom milyen eszközöd van hozzá otthon. Persze kezdhetsz nem túl nagy súlyzókkal is, de csak ha megtanulod szabályosan csinálni!
2020. ápr. 26. 21:38
 4/11 anonim ***** válasza:
És igen, mindenképp az egész tested edzd meg rendesen, nem kellenek először izolációs gyakorlatok.
2020. ápr. 26. 21:39
 5/11 anonim ***** válasza:
0%
Sódert, cementet, vizet, keverőládát, stb.. Ott izmosodj! Még pénzt is keresel...
2020. ápr. 26. 21:51
 6/11 A kérdező kommentje:
Esetleg valami e célnak megfelelő edzéstervet találok vhol?
2020. ápr. 26. 22:13
 7/11 anonim ***** válasza:
ICF 5x5 vagy ICF Novice 2.0 ezek a legjobb kezdő edzéstervek, hozzáértő írta őket.
2020. ápr. 27. 00:16
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Látom, hogy ezekhez súlyzó is kell, esetleg olyan, amihez a karantén idejéig nem kell súlyzó? Itt sajna minden kondi bezárt :=(
2020. ápr. 27. 01:37
 9/11 anonim ***** válasza:
53%
Propi+deca
2020. ápr. 27. 05:41
 10/11 anonim ***** válasza:
A Jumbós baromságot felejsd el. Az az eladó bankszámláját izmosítja. Tápkieg ipar=undorító marketingfogás.
2020. ápr. 27. 14:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!