Több éves konditermi edzésmúlttal lehet fejlődni otthoni edzéssel?
Ha csak az izomméret növelése a cél akkor valóban gáz a helyzet, sokat nem tudsz tenni.
De nyújtani, mobilizálni, erőt, állóképességet tudsz növelni. Ezek később hasznosak lehetnek.
Több év edzésmúlttal, ennyi felszereléssel elég nehéz lesz, hogy izomtömeget növelj, de megoldható szerintem. Az első válaszoló jókat írt.
Azért sokat lehet otthon is csinálni, saját testsúllyal is, pl. kézállásos fekvő, egykezes/plussz súlyos fekvő, súlyozott húzódzkodás/egykezes (ha megy), egylábas guggolás, tolódzkodás. Az egykezessel meg tudsz izolálni, úgyhogy nem lesz itt nagy probléma.
Nyújtó (és erősítő) gyakorlatnak ajánlom a hidat, ha tudod csinálni. Múltkor próbáltam és meg is lepődtem, hogy milyen feszes a mellkasom és a hasam, annak ellenére, hogy minden edzés után nyújtok, valamint a gerincmerevítőket is igencsak éreztem. Ajánlom neked is.
1-es vagyok
Tudsz olyan apróságokkal is foglalkozni mint például a fogáserő (szorítás, ujjak, csukló, alkar). Nem kell hozzá sok súly és garantáltan jól fog jönni.
Ha ún. intenzív fejlődési szakaszban vagy, nem nagyon tudsz saját súllyal fejlődni, maximum szinten tartani. Akkor tudnál fejlődni, ha lenne otthon 2x25-30kg egykezes súlyzód.
Fekvőtámasznál a legnagyobb hiányosságot (beszűkült mozgástartomány egy nyomó gyakorlathoz képest) tudod korrigálni úgy, hogy a két kezed 10-15cm-el magasabban van mint a talaj, így mélyre be tudod engedni magad. Fűrészelést vagy vállból nyomást tudsz csinálni 18kg-al is (egyszerre csak egy kézzel), bár az sem egy nagy súly. Találd fel magad, kezdj el valamit, állíts össze magadnak egy 2-3 napos egész testes, saját testsúlyos edzést, iktasd be jól a súlyzóidat, aztán majd lesz vmi. Ennél többet úgy sem tudsz tenni.
Lógathatsz magadra súlyokat.
Rád ülhet valaki fekvőtámasztnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!