Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hogy kell elkezdeni a konditer...

Hogy kell elkezdeni a konditermi edzést?

Figyelt kérdés
15 éves lányom szeretne menni. Illetve kell is neki a nagyon rossz tartása miatt. A személyi edzőt hány alkalomra érdemes fogadni? Akik vannak személyi edzők a termekben, fizetés nélkül is segítenek? Hetente hány napot járjon edzeni?
2020. jan. 5. 10:05
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

A rossz tartason hosszu tavon segit a sulyzos edzes, de nagyon rossz tartassal nem biztos, hogy javasolt. Egy ortoped szakember velemenyet mindenkepp kikernem errol.

Azt aki a teremben fizetes nelkul is segit, teremedzonek hivjak, en nem sok teremben lattam meg ilyet (5-10%). Szemelyi edzot az elso honapra erdemes fogadni, akit erdekel az edzes egy honap alatt el tud sajatitani olyan alapokat amibol sajat maga tud tovabb dolgozni. Van aki 10 ev alatt sem tud onalloan megcsinalni egy edzest, egyenfuggo. A jo edzo sokat segit, de nem olcso. A lanyodnak kell erezni, hogy meddig van szuksege edzore.

Heti 3 nap teljesen jo, halado szinten mehet 4, de ezt is majd erzi.

Azt, hogy konkretan hogyan kell elkezdeni edzeni, szerintem nem itt fogjuk elmondani. Letezik egy konyv, Sarga kapszula cimen, olvassatok el mindketten, kicsit letisztazza fejben az amator sulyzos edzes rejtelmeit.

2020. jan. 5. 10:14
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, pont erre voltam kíváncsi , a "hogyan kell elkezdeni" kérdés alatt. 🙂
2020. jan. 5. 11:05
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Rossz tartással inkább gyógytorna, meg valami dinamikusabb sportot, ami mozgáskultúrát/egyensúlyt tanít. De amúgy jól írta az első.
2020. jan. 5. 12:18
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha rossz a tartása akkor fen állhat a gerincferdülés veszélye is ami nem zárja ki a konditermi súlyzós edzést csak kicsit alakítani kell rajta :)

Kezdjen heti 3 nappal.

Óvatosan kis súlyokkal 15-20as ismétlés tartományban.

Egy izomcsoportra legyen 3 legfeljebb 4 gyakorlat.

2020. jan. 5. 12:54
 5/8 Sunshinedoll ***** válasza:
79%
Rossz tartásra én egyedül nem engedném be a gyerekemet a terembe, csakis egy hozzáértő edzővel, aki nem arra megy rá, hogy minél hamarabb lefogyjon/felizmosodjon a lányod, hanem arra, hogy 80 évesen se legyen gerincsérve.
2020. jan. 5. 14:32
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Fontos az is, ha személyi edzőt választotok akkor körültekintők legyetek. Sok a kókler aki megmondja mit csinálj utána nyomkodja a telefont és nem is figyel a helyes testartásra. TRX edzés is nagyon jó a hanyag testartás javítására.
2020. jan. 5. 15:34
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat. Hasznosak.

Voltunk gerincterapeutánál, ő javasolta kifejezetten a csuklyásizom és a hasizom erősítését. Talán még a vállizmokat mondta. De, ha már megy, mindenét megdolgoztatja, nem csak pár izomra gyúr rá.

Mi a jó edző ismérve?

2020. jan. 6. 18:32
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Szívesen.

Jó edző? Egyszerre csak egy emberrel foglalkozik, van referenciája, az alap gyakorlatokra megtanít és ha van bármilyen mozgáskoordinációs hibája, elkezdi mobilizációs gyakorlatokkal kijavítani. Ami még fontos szerintem, hogy az első edzésén ne azt mondja az ügyfélnek, hogy csináld ezt meg azt, ennyit meg annyit. Hanem felméri milyen fizikummal, milyen mozgáskoordinációval rendelkezik, megkérdezi van-e valami kardiológiai vagy mozgásszervi probléma amiről tudnia kellene, és hogy mi a célod az edzőteremmel. Talán még az étkezési szokásaidra is rákérdez.

Akihez bemész és egyszerre 3-4 (láttam már 5-6-ot is) főt edz egy csoportban, irreálisan nagy súlyokkal, az emberei teljesen szabálytalanul végzik a gyakorlatokat, telefonját nyomkodja, csajozik, flörtöl (nem pont a lányoddal, bárkivel), az gyanús.

2020. jan. 6. 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!