Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Az a tévhit honnan ered, hogy...

Az a tévhit honnan ered, hogy az embereket különböző testalkat típusokba lehet sorolni?

Figyelt kérdés

Ismert úgy, mint ektomorf, endomorf és mezomorf.

Egyesek miért terjesztik ezt az áltudományos badarságot?

2019. dec. 9. 16:17
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
100%
A röhely az egészben, 13 evvel ezelőtt megállapították rólam, hogy endomorf vagyok... ma meg azzal szekálnak sokszor a teremben, hogy nekem könnyű mert ektomorf vagyok... belefáradtam, bele sem megyek a vitába... nyilván nem a heti 40km futásnak és 3súlyzós edzésnek köszönhetem a sportosan vékony testalkatomat... neem... ektomorf vagyok...
2019. dec. 10. 13:22
 22/35 anonim ***** válasza:
Ja lemaradt... 13 évvel ezelőtt 130kg voltam 180cm magas, ma 74kg vagyok 180cm magas.
2019. dec. 10. 13:22
 23/35 anonim ***** válasza:
12%

"#18

Lehet, hogy a tesód fizikailag aktívabb.

Lehet, hogy a tesód csak akkor eszik így, ha együtt esztek.

Az hogy mit eszik valaki (amikor látod) csak nagyon kis szelete a dolognak, és nem lehet belőle messzemenő következtetéseket levonni."

Ez nem egészen így van. Fizikailag én sokkal aktívabb vagyok, kevesebbet is eszem (mert hízékony vagyok) és mégis rám jobban rakódik a tömeg, mint a tesómra. Ez miért van akkor szerinted? Egyszerűen azért van, mert igenis létezik az, hogy embereket különböző testalkat típusokba lehet sorolni. Vannak hízékony és kevésbé hízékony emberek. Ezen kár vitatkozni, ugyanis ott van az élő példa.

2019. dec. 10. 13:44
 24/35 anonim ***** válasza:
83%
Abból, hogy két vaktában ellőtt valós lehetőség közül egyik sem talált, még nem jelwnti, hogy a valótlan az igaz. Millió más oka lehet még. Például én is ismerek egy testvérpárt, a fiatalabbiknak arányos, jó alkata van, az idősebbik "tipikus ektomorf" volt egész életében. 29 éves korában diagnosztizálták pajzsmirigy túlműködéssel. Emiatt nem hízékony a te tesód is? Lehet, hogy nem, de ez is egy lehetőség a sok közül. Ami nem lehetőség, az viszont a testalkat típus.
2019. dec. 10. 13:51
 25/35 anonim ***** válasza:
55%
Azon, hogy léteznek testalkat típusok valóban kár vitatkozni mert léteznek és kész... de azok nem az ektomorf mezomorf endomorf baromság.
2019. dec. 10. 15:51
 26/35 anonim ***** válasza:
0%

"Azon, hogy léteznek testalkat típusok valóban kár vitatkozni mert léteznek és kész... de azok nem az ektomorf mezomorf endomorf baromság."

De azok, mivel azt a nevet adták neki. Nem mindegy, hogy minek nevezik? Teljesen mindegy. A lényeg, hogy a jelenség létezik, de hívhatjuk akár szegfűnek is.

2019. dec. 10. 16:54
 27/35 A kérdező kommentje:
#22 válaszadó példája mutatja, hogy ez a testalkat hülyeség egy nonszensz. Egy kamu marhaság. Aki felül ennek az egyszerűen buta :)
2019. dec. 11. 09:25
 28/35 anonim ***** válasza:
0%

"#22 válaszadó példája mutatja, hogy ez a testalkat hülyeség egy nonszensz. Egy kamu marhaság. Aki felül ennek az egyszerűen buta :)"

Épp az előbb indokoltam meg normális, ész érvekkel, hogy miért nem hülyeség ez az egész. Ha te ezt direkt nem akarod megérteni, mert képtelen vagy elfogadni, hogy van ilyen, akkor az a te egyszerűségedet mutatja.

2019. dec. 11. 11:23
 29/35 A kérdező kommentje:
Jobban hiszek valaki saját eredményének mint a te okoskodásodnak :)
2019. dec. 11. 13:41
 30/35 anonim ***** válasza:
0%
Attól, hogy az átlag emberek adott esetben rosszul használják ezeket a fogalmakat, és szimplán az alapján skatulyázzák be az embert hogy kövér vagy sem, nem szűnnek meg létezni ezek a fogalmak, mint a tudományban használt definíciók.
2019. dec. 11. 13:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!