Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Az a tévhit honnan ered, hogy...

Az a tévhit honnan ered, hogy az embereket különböző testalkat típusokba lehet sorolni?

Figyelt kérdés

Ismert úgy, mint ektomorf, endomorf és mezomorf.

Egyesek miért terjesztik ezt az áltudományos badarságot?

2019. dec. 9. 16:17
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
29%
Én csak ránézek az emberekre, és tisztán látom, hogy valóban léteznek ezek a testalkattípusok, tanulmány se kell hozzá.
2019. dec. 9. 18:18
 12/35 anonim ***** válasza:
27%

"Úg, hogy nem releváns"

Miért? A testépítőknek másféle testtípusai vannak mint mindenki másnak? Na és a testépítés melyik fázisában megy végbe ez a metamorfózis, ahonnan már hirtelen nem ugyanazok a tények vonatkoznak rájuk, mint bárki másra?

2019. dec. 9. 18:23
 13/35 A kérdező kommentje:
Jaj de nehéz a felfogása itt egyeseknek 😅
2019. dec. 9. 18:31
 14/35 anonim ***** válasza:
23%

Ha 10 éve rám néztél volna, szemernyi kétely nélkül rám sütöd, hogy ektomorf vagyok. Ha ma megnéznél, szemernyi kétely nélkül sütnéd rám, hogy mezomorf. Ennyi hitele van a dolognak.

2019. dec. 9. 20:14
 15/35 anonim ***** válasza:
100%

14. itt a lényeg.

én nő vagyok. 3 éve endomorf, most mezomorf lennék. ezekbe a kategóriákba legfeljebb egy adott pillanatban vagy időszakban lehet besorolni az embereket.

azt hogy miért terjesztik ezt még mindig, nem tudom, de végülis az is "köztudott", hogy a szénhidrátok hízlalnak, és még rengeteg ilyen infó kering sajnos.

2019. dec. 9. 20:25
 16/35 A kérdező kommentje:
14, 15 igen pontosan erről van szó. 👍
2019. dec. 9. 20:48
 17/35 anonim ***** válasza:

#4ezeket a "létező testalkat típusokat" is Sheldon hozta létre a kutatáságoz... szóval ő előtte ezek nem léteztek.

Am itt egy jó cikk róla magyarul

[link]

2019. dec. 10. 07:46
 18/35 anonim ***** válasza:
27%

"Tanulmányt linkeljetek ami bizonyítja, hogy valóban léteznek!"

Haver, nem kell ehhez semmilyen tanulmány. Szerinted az miért van, hogy ha két ember ugyanazon a kaján él, akkor az egyik elhízik, a másik meg ugyanolyan vékony marad? Az én tesóm is zabál össze-vissza mindent és nem hízik, míg én ha ugyanazokat enném, már rég kövér lennék. Szerinted ez mitől van? Gondolkodj már ember.

2019. dec. 10. 07:50
 19/35 anonim ***** válasza:
31%

Lehet, hogy a tesód fizikailag aktívabb.

Lehet, hogy a tesód csak akkor eszik így, ha együtt esztek.

Az hogy mit eszik valaki (amikor látod) csak nagyon kis szelete a dolognak, és nem lehet belőle messzemenő következtetéseket levonni.

2019. dec. 10. 07:58
 20/35 anonim ***** válasza:
Rengeteg tényező játszhat itt a bélrendszer állapotától a bélflórán át a pajzsmirigyig, a munkán át a habitusig... nem lehet ezt annyival lerendezni, hogy te vékony vagy mert ektomorf vagy, a tesód meg dagi mert endo... hatalmas nagy tévút.
2019. dec. 10. 13:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!