Heti 40 km futás mellett hogyan tudnék tömeget növelni, persze izomban?! Már két éve nyomom a vasakat de nem fejlődöm izomilag! Erősödni sokat erősödtem de keresztmetszet semmit nem változott!
Rossz futást választottál. A hosszútávfutók vékonyak, nem igazán épít a szervezetük látványos izmokat, mert azt bezony cipelni os kell x kilométeren keresztül, a test pedig adaptál és optimalizál.
Ha izomtömeget akarsz növelni, a futás intenzitását növeld, ne a mennyiségét tartsd magasan. Vagyis ahelyett, hogy minden héten lefutsz egy maratont, fuss kevesebbet, de az legyen sprint.
#2 honnan veszed, hogy hetente egyben futja a 40-et?
Ezért mondtam az első válaszban, hogy tisztázni kéne dolgokat.
#3 Nem mondtam, nem is utaltam rá, hogy úgy gondolnám, egyben futja le, de ~40km olyan táv, ami 4 részletben sem kevés és lám, a kérdező ma is lenyomott 21-et.
Kérdező, el kelll rendeznedba prioritásaidat, hogy az edzésprogramod a kitűzött célodat szolgálja. Ha izomtömeget akarsz növelni, illetve azt megtartani, akkor az a hosszútávfutás kárára tud csak menni. A két dolog ugyanis egymással ellentétes irányú specializációt követel meg.
2:
Ha izmosítással kombinálná, de nem akar 100 méteres sprinter lenni, akkor épp fordítva, akkor nem érdemes intenzív futóedzéseket végeznie, ellenben az alacsony intenzivitású, hosszú, egyenletes futások jobban kombinálhatóak az erősítő edzésekkel. Ahogy egyébként aerob futóedzéseket minden testépítőnek végeznie kellene, szemben a treshold vagy anaerob futásokkal, amelyek egyrészt akadályoznák a súlyzós edést mert sok regenerálódást igényelnek, másrészt az ozomzatot bontanák le vele. Igen, a sprinterek izmosak, de ők sem a futástól, és nekik is oda kell figyelniük az egyensúlyra.
8:
Félreértés ne essék, egy hosszútávfutó felkészülésében szükséges a résztávozás, ha gyorsulni akar, csak itt most nem erről volt szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!