Jártál már külföldön konditermbe? Mi a tapasztalatod?
Privatra nem valaszolok.
Melyik országban voltál? - Belgium, Ausztria, Bulgaria
Nő vagy férfi vagy? - mindketto
Hollandiában jártam egyetemre féléven keresztűl végül haza jöttem itthon egy másik szakra. Kicsit hosszú és lényegtelen a történek, de abban a félévben ott jártam konditeremben.
Lényegében egy átlagos, hobbi sportolóknak kialakított terem volt. Azaz nem testépítő, erőemelő barát jellegű volt.
Pl.: A kézi súlyzók nem mentek fel nagyobb súlyokig. 1 db kicsit alap gugoló keret volt csak és rengeteg haszontalan gép, meg futópad.
Ott csak előfizetni lehetett 1 hónap volt a legkisebb csomag a legnagyobb talán 1-2 év, de mindenképpen le kellett adni a bankkártya adataidat, amiről a megbeszéltek szerint vontak volna le havonta összeget.
Ez itthon elég furcsa, de ott nagyon gyakori. 2 termet néztem meg és mindkettőben ez volt a bevett szokás. Azaz nem lehetett 1 alkalmasat venni készpénzben, sőt azzal nem is lehetett fizetni, csak az első alkalom ingyenes volt annyi.
Meg persze kint nem fogadták el a MasterCardot, mert a Hollandoknál kicsit máshogy van. Ott debit kártya nem szokott master lenni csak hitelkártyák és azokkal ilyen helyeken nem lehet fizetni, így ottani ING bankos kártyával tudtam csak, ami megint furcsa mert itthon az ING csak egy biztosító ott pedig normális bank. Mindegy ... picit bele mentem a részletekbe.
Ennyi volt a furcsaság. Minden másban ugyan olyan volt, mint itthon.
Meg ez egy kisebb városban volt, de biztos vagyok benne hogy vannak Hollandiában másfajta konditermek is, de nekem Deventerben limitált opcióim voltak.
En az USA-ban voltam kettoben. Mindketto egy kozepsuliban volt. Nem “hagyomanyos” konditermek voltak, hanem elsősorban versenysporthoz kiegészítő gépek voltak. Azaz rengeteg guggoló álvány (ugrás fejlesztéshez), nyomópadok, súlyzók, zsámolyok, deadlift rudak, kettlebell, comb gépek, kábeltornyok stb. A fontosabb gépek mind megvoltak, csak, nem az “esztétikus izmokat” fejlesztették. Azaz ilyen tárogató gép mellhez nem volt (butterfly azt hiszem, ugy hívják) meg ezekhez hasonlók. Nyilván lettek volna komolyabb helyek is, de ez volt ingyen. Az egyik eléggé lepukkant volt régi súlyokkal, kicsit rozsdás rudakkal stb, a más meg pár éves volt csak, azaz teljesen modern volt a felszetelés.
(A gépek pontos nevét nem tudom, nem vagyok egy nagy szakértője, nem kell belekötni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!