Ha 60 kg-s nő vagyok akkor ez a fehérje bevitelem jó?
100 gramm csirkemell- 20 gramm fehérje
250 gramm túró - 40 gramm fehérje
4 db tojás - kb 24 gramm fehérje
+ 2x iszok fehérjét egy nap 26-26 gramm
+ a többi étkezés.
Zsírt, szénhidrátot a testsúlyomhoz összeállítom.
Boven eleg, 100g-nal tobbnek nem igen van ertelme. Be lehet loni 120-ra, hogy biztosan mindig meglegyen a 100.
Talan annyit valtoztatnek, hogy a turot feleznem, vagy/es az egyik feherjet kiiktatnam. Tul sok tejfeherjet viszel be, inkabb husbol kellene fedezni.
A gond az ilyen merteku tejfeherjevel a magas osztrogenbevitel. Amit nem tudom mennyire lehet eszrevenni mint hatraltato tenyezo fejlodes szempontjabol, de hosszu tavon a sajat egeszsegednek jot nem tesz.
"Miért gyanítod a 70-et?"
Mert úgy határozzák meg, hogy a zsírmentes testtömeg/1.5-2 gramm fehérje. És elég 1,5 gramm/zsírmentes ttkg
Ez most komolyan mi? Te most komolyan minden nap ugyan azt akarod enni?
Én mindig változatosan eszem, minden nap mást, mást és összetudom hozni, erőltetés nélkül.
Jó ennyi fehérje, de ne csak ezeket egyed minden nap, meg így, ugyan ennyi mennyiséget mindenből, egyél mást, változatosabban.
Utolsó, ezt én is megkapom laikusoktól, hogy egyoldalúan étkezem. Ilyenkor mindig visszakérdezek, hogy te a napi fehérje, szénhidrát és zsír fogyasztásodat hány forrásból fedezed? Milyen az a hű de változatos étrend? Ekkor gondolnak bele, hogy gyakorlatilag az övék fele annyira sem változatos mint az enyém, sőt én egy nap alatt használok annyi forrást a makrókhoz mint ők egy héten...
A postoló a napi fehérjeszükségletét 4 fő fehérjeforrásból fedezi. Ez már mondhatni rendben van így, és az egyéb beviteleit nem is említette. Bőven jobban eszik mint az emberek nagy része.
Te hány forrásból fedezed a napi fehérjeszükségleted utolsó? Mik azok az ételek?
Először is nem a források a legnagyobb bajaim. Hanem az hogy látszik, eléggé egy mintához van ragaszkodva. Nem kell mindennap ugyan annyi mennyiséget, meg ugyan azt enni. Ugyan ezt a fehérje mennyiséget összelehetne hozni ugyan ezekkel az ételekkel, csak más mennyiségben, például.
De hogy a te kérdésedre is válaszoljak.
Az én forrásaim a húsok, főként csirke (szárny, mell, comb) és a darált hús. Néha halat is szoktam enni, valamikor pedig tőkehalmájat.
Szoktam enni tojást is, sajtot, szeletelt sonkát, szalámit, nagyon ritkán magas hústartalmú virslit. Ezeken kívül még eszek sok magvat, zabot, tk. kenyeret, rizst, bulgurt, kölest, burgonyát, zöldséget, hüvelyest, quinoát, stbb-t.. és ezek is tartalmaznak fehérjét, nem csak az állati eredetű táplálékok.
Tehát láthatod, van pár élelmiszer amit eszek és ezeket eszem, úgy, annyi mennyiségben hogy kijöjjön a napi szükséglet.
Nem vagyok így ráfeszülve, hogy most leírjak magamnak egy étrendet, grammra pontosan melyik kajából mennyit kell egyek például mindennap pont 100 gramm csirkét és 250gramm túrót, hanem azt eszem és annyit amennyit akarok, mégis megvan ami kell, csak kiszámolom a makrókat és betartom. Remélem érthetően írtam le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!