Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Edzhetek nagy súlyokkal?

Edzhetek nagy súlyokkal?

Figyelt kérdés

Talán egy fél éve voltam üzemorvosnál, aki megint ráírta a lapomra, hogy 5 kg-nál nehezebbet ne emeljek (elsősorban a szemem miatt).

Alapjáraton elég gyenge vagyok, 2 7 kg-os súllyal is döcögve mennek a gyakorlatok.

2019. aug. 6. 11:06
 1/7 anonim ***** válasza:

Ha a 27 kg-os súlyzók nehezek neked, akkor nem hiszem, hogy még nagyobb súlyokra kéne váltanod. Először a 'könnyebbet' szokd meg annyira, hogy ne ess össze alatta, és azután emeld, miután már nem érzed megeröltetőnek.

Ha csak a szemed miatt írta azt a doki, akkor szerintem mindegy, hány kilókat emelgetsz. Kivéve akkor, hogyha erőltetés közben kigúvadnak a szemeid..akkor hanyagold😅😛

2019. aug. 6. 11:18
 2/7 anonim ***** válasza:
89%

2-7? Vagy 27? :)

Szerintem ne emelje 5 kg-nál többet, ha ezt az orvos is mondta. Elsősorban a szemed miatt? Magyarul van más gond is?

2019. aug. 6. 11:20
 3/7 anonim ***** válasza:
7%

Jaj hagyjuk már ezt az orvos is megmondta dolgot.

Az én üzemorvosom szerint a fehérje por szteroid...

Nem értenek a sporttal kapcsolatos dolgokhoz.

2019. aug. 6. 12:06
 4/7 anonim ***** válasza:
10%
Na mivan, lepontoz az orvoslobbi? Haha
2019. aug. 6. 12:43
 5/7 A kérdező kommentje:

1#

A szemem nem gúvad ki , olyan mértékű pajzsmirigy gondom hála isten nincs. 😂

Alapjáraton elég erős szemüveget hordok (egyik 7-es, másik 6-os)

2#

2 db 7 kg—os :D

Azt mondta, a szemem, meg a saját súlyom miatt (amit nem igazán értek, a saját tömegem miért befolyásolja, mennyit emelhetek)

3#

Ez nem kifekjezetten sporttal kapcsolatos dolog volt, azért írta rá, hogy ne velem cipeltessék ki a 20 kg-os krumplikat kartonszám- hiába bírtam el.

2019. aug. 6. 13:47
 6/7 anonim ***** válasza:

Mi baja van a szemednek? Ezt nem irtad le.

Nagybatyamnak pl. retina levalasa volt, tobbszor mutottek. Egy ilyen esetben valoban nem szabad nehezet emelni, mert konkretan a latasod forog kockan. Annyit nem er az egesz.

2019. aug. 6. 13:49
 7/7 A kérdező kommentje:

Gyengénlátó vagyok.

Szemtengelyferdülés.

Ha becsukom a jobbszemem, mozog a bal, fekve is, amire azt mondták, nem normális. Másról nem tudok

2019. aug. 6. 14:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!