Normál síléc vagy big foot? Mik az előnyeik, hátrányaik? Melyiket ajánlanátok?
A big foot-ot felejtsd el... inkább carvelinot használj, rendes ívekkel. Egészen más élmény mint egy carving léc,nekem is több méretben van.
Véleményem az, főleg ha külföldön síelsz, bérelj egyet egy napra és úgy próbáld ki, és ha megtetszett potom áron megveheted a kölcsönzőben. (egyiket 15 euroért vettem a másikat 28 euroért szinte karcmentesen, itthoni árakhoz képest fillérekért...)
Meg kell szoknod, hogy kicsit előbbre kell dőljél, bátran bele a völgybe, különben seggre esel. Könnyebben és gyorsabban tudod a lábadat magad alatt járatni jobbra-balra, úgy hogy a törzsed nem mozdul ki a függőlegesből. Mivel kicsi a rádiuszuk, mozgékonyabbak mint a hosszú lécek. Jobban terhelik a lábat, fárasztóbb mint a hosszú léccel. Én egy percig nem szenvedtem velük, az első pillanattól teteszett.
Pont ilyenem van (a rövidebb)
Szerintem ez csak bohockodas, rossz nezni ahogy bohockodnak ezekkel a rovid talpakkal:)
Ha valami ujra vagysz vegyel vmi kis radiuszu lecet es tanuld meg a funcarve-ot.:)
Lehet, hogy neked fun, el is hiszem. De ha ezekkel huzol egy rovid ivet parhuzamos labbal, ugy hogy kozben felfekszel a lejtore, majd ezt at is tudod vezetni egy kovetkezobe.. es meg a mozgas szep is, nem mint aki epp most sz..t be. Akkor suru elnezesedet fogom kerni.:)
en meg ilyet nem lattam, persze ez meg nem jelent semmit. De a palyakon ezekkal a cuccokkal csak szerencsetlenkedoket latni. Legalabbis kivulrol egy idetlen hadonaszo mozgas az egesz.
Ettol te meg lehetsz profi es biztos elvezed is..
Ha ilyet csinalsz big foot-al v. carvelinoval, akkor le a kalappal:) Ezt hivjak funcarvingnak.
http://www.youtube.com/watch?v=NBVdphoaayU
NA it van vmi hasonlo egy rovid big foot szeruseggel. Ha igy tudsz sielni ezekkel a rovid lecekkel akkor tenyleg Grat! Ilyet palyan nem nagyon latni. (Bar ez azert nem a funcarving, de szep! Tenyleg!)
A Blizzard Carvelinoval nehezebb ennyire mélyen lemenni, mivel a az egész léc maga szélesebb, viszont a Head BigEasy léccemmel
[link] ugyanazokat a kunsztokat meg tudom csinálni mint a hosszabb carving léceimmel, csak sokkal fordulékonyabb, mivel elég kicsi a rádiusza, könnyen el lehet szállni, ha nagy sebeséggel váltasz irány és nem dőlsz rá közben a hegyre (kanyarváltáskor képes átdobni, mert nem tudsz olyan gyorsan ráfeküdni, mint a hogy a centrifugális erő hirtelen megváltozik).
A videó mutatja, nem nagy kunszt (25 év síeléssel, évi 20-25 nappal az ember háta mögött), meg lehet csinálni rövid léccel is, sőt az egylábas síelés annyival egyszerűbb, hogy kisebb súlyt kell emelni. A pörgés is könyebb, ameddig egy fordulatot csinálok hosszú léccel, addig a kicsivel simán 4-et.
Akkor gratula, ha igy megy a sieles bigfoot/carvelino vonalon!! Palyan meg csak hasonlot se lattam eddig.
Nalam ez a felfekvos funcarving a kihivas:) Igaz en csak 8-9eve sielek es 15-20 napokat per ev. Mostanaban meg mar csak 1 hetet sajnos:(
A Bigfoot cool :) Olyan helyeken is lazán elmész vele, ahol síléccel már nem tudsz, mert nincs akkora tudásod. Én például nagyon meredek, jeges fekete pályán mentem vele, élvezve az előnyeit, miközben a síelők lépésben haladtak :)
A Bigfoot hátránya, hogy bizonyos sebesség fölé nem tudsz menni, mert instabillá válik. Viszont menet közben lazán tudsz hátrafelé síelni és forogni vele :) Tényleg kiváló bohóckodásra. Kezdőknek nagyon ajánlom! Aki tud korcsolyázni, az bigfoot-ozni is tud.
Ha viszont felfelé csörlőzve liftezel, akkor könnyebben elakad a szűz hóban, mivel többen használnak sílécet, így a bigfoot szélességéhez nincs eléggé letaposva a hó. Ebből adódik, hogy kiesel a csörlőből és szűz hóban szenvedheted vissza magad a kiinduláshoz :)
Én nagyon szerettem, amikor használtam. Profikkal is lazán lehet együtt síelni úgy, hogy közben nem szakadsz bele a nehéz pályákba, mert nincs tudásod, tapasztalatod hozzá. Én így olyan helyekre is eljutottam a bigfoot-tal, ahová síléccel soha nem jutottam volna el, mert nem volt meg a megfelelő tapasztalatom (gondolj a fekete pályák jegességére, vagy a lavinaveszélyes területekre).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!