El kezdenék síelni de nem tudom mekkora sílécet vagyok 169-170 cm vagyok . Mekkora síléc kell és hol lehet olcsón venni? Még csak most kezdeném
Figyelt kérdés
2013. jan. 12. 11:54
1/10 anonim válasza:
Legelőször csak bérelj, úgy olcsóbb, és nem dobsz ki felesleges tízezreket, ha nem tetszik. Az álladig kell kb. érjen. Mondd a kölcsönzőben, hogy kezdő lécet kérsz, hozzá sícipőt is, és ennek alapján fogják a kötést is beállítani.
2/10 anonim válasza:
Kb. 160cm-es kellene, de mivel most kezded a rövidebb is jó, 145-150cm-essel próbálkozz. Használtan egész jó léceket lehet venni már 10-20 ezerért is. Az alatt inkább ne vegyél, mert azok már régiek és lehajtottak. Elsőre talán tényleg jobb, ha bérelsz egyet.
3/10 Joshy Ca$h válasza:
Mindenképpen rövidet vennék azzal könnyebb fordulni, viszont a féktáv az egy kicsit hosszabb lesz, de könnyebb lesz irányítanod. Én is olyat vettem ami kb. az államig ér de már megbántam.
4/10 anonim válasza:
Előző: A féktávnak kevés köze van a léc hosszához. Ami ezzel összefügg: minél hosszabb a léc, nagyobb sebességnél annál stabilabb. De mivel a kezdők nem száguldoznak jobb esetben, jobb a rövidebb ahogy írod, könnyebb vele fordulni. Ahogy egyre bátrabbak, úgy kell hosszabb lécet venni a nagyobb sebesség miatt.
5/10 Joshy Ca$h válasza:
Hülyeséget beszélsz, próbálj ki egy snowblade-et meg egy sílécet ami a magasságodnak megfelelő. Minél hosszabb a léc annál nagyobb az ellenállás akár hóekét csinálsz akár a hegynek keresztbe fordulva próbálsz megállni...tiszta fizika.
6/10 anonim válasza:
Nem sokat számít a féktávban. Az a néhány centi különbség a léc hosszában gyakorlatilag semmit sem számít. A súrlódás független a felület nagyságától. Ugyanakkor a hosszabb léc sokkal stabilabb főleg egyenes haladáskor és kanyarodáskor, de fékezéskor is. Kezdőnek csak azért kell rövidebb, hogy könnyebben irányíthassa.
7/10 Joshy Ca$h válasza:
Na én ilyenről beszéltem: [link]
Legközelebb ilyet veszek, nagyon jól lehet vele figurázni is.
8/10 anonim válasza:
Jó, de ez már túlzás. Ha "normális" keretek között nézzük a dolgokat, a kezdőknek is válltól egy kicsivel kisebb léc kell, az alatt legfeljebb bohóckodni jók, mint ezek. És az ekkora, "mérsékelt" rövidségű lécek, valamint a hosszabb (pl. fejmagasságig érők) között nincs akkora hosszbeli különbség, hogy az jelentős féktávolsági különbséget jelentsen.
Amúgy én a hosszommal megegyező(175 cm), félcarving léccel tanultam, mert nem volt más, és persze nem volt egyszerű, de leküzdöttem. Nőttem már 10 centit, még mindig az van meg, már könnyebben boldogulok vele.
9/10 anonim válasza:
Még mindig él a köztudatban ez az állig érő léces dolog. Ez a hagyományos ("egyenes") léceknél így is van. Viszont Carving lécnél, főleg kezdőknek valamivel rövidebb is bőven jó. Én 180 vagyok, és 159-es Atomic Izoor carving lécet használok. Tegyük hozzá, ha nem is vagyok profi, de 10 év síelés után nem is nevezném magam kezdőnek :)
10/10 anonim válasza:
Igen, szlalomban jó a rövidebb is, de ha egy lesiklóversenyen nézed a lécek hosszát, akkor még a versenyzők magasságát is meghaladhatja: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!