Kezdőoldal » Sport, mozgás » Téli sportok » El kezdenék síelni de nem...

El kezdenék síelni de nem tudom mekkora sílécet vagyok 169-170 cm vagyok . Mekkora síléc kell és hol lehet olcsón venni? Még csak most kezdeném

Figyelt kérdés

2013. jan. 12. 11:54
 1/10 anonim ***** válasza:
Legelőször csak bérelj, úgy olcsóbb, és nem dobsz ki felesleges tízezreket, ha nem tetszik. Az álladig kell kb. érjen. Mondd a kölcsönzőben, hogy kezdő lécet kérsz, hozzá sícipőt is, és ennek alapján fogják a kötést is beállítani.
2013. jan. 12. 14:49
 2/10 anonim ***** válasza:
Kb. 160cm-es kellene, de mivel most kezded a rövidebb is jó, 145-150cm-essel próbálkozz. Használtan egész jó léceket lehet venni már 10-20 ezerért is. Az alatt inkább ne vegyél, mert azok már régiek és lehajtottak. Elsőre talán tényleg jobb, ha bérelsz egyet.
2013. jan. 12. 20:25
 3/10 Joshy Ca$h ***** válasza:
Mindenképpen rövidet vennék azzal könnyebb fordulni, viszont a féktáv az egy kicsit hosszabb lesz, de könnyebb lesz irányítanod. Én is olyat vettem ami kb. az államig ér de már megbántam.
2013. jan. 13. 13:19
 4/10 anonim ***** válasza:
Előző: A féktávnak kevés köze van a léc hosszához. Ami ezzel összefügg: minél hosszabb a léc, nagyobb sebességnél annál stabilabb. De mivel a kezdők nem száguldoznak jobb esetben, jobb a rövidebb ahogy írod, könnyebb vele fordulni. Ahogy egyre bátrabbak, úgy kell hosszabb lécet venni a nagyobb sebesség miatt.
2013. jan. 13. 13:34
 5/10 Joshy Ca$h ***** válasza:
Hülyeséget beszélsz, próbálj ki egy snowblade-et meg egy sílécet ami a magasságodnak megfelelő. Minél hosszabb a léc annál nagyobb az ellenállás akár hóekét csinálsz akár a hegynek keresztbe fordulva próbálsz megállni...tiszta fizika.
2013. jan. 13. 17:39
 6/10 anonim ***** válasza:
Nem sokat számít a féktávban. Az a néhány centi különbség a léc hosszában gyakorlatilag semmit sem számít. A súrlódás független a felület nagyságától. Ugyanakkor a hosszabb léc sokkal stabilabb főleg egyenes haladáskor és kanyarodáskor, de fékezéskor is. Kezdőnek csak azért kell rövidebb, hogy könnyebben irányíthassa.
2013. jan. 13. 18:50
 7/10 Joshy Ca$h ***** válasza:

Na én ilyenről beszéltem: [link]

Legközelebb ilyet veszek, nagyon jól lehet vele figurázni is.

2013. jan. 13. 19:04
 8/10 anonim ***** válasza:

Jó, de ez már túlzás. Ha "normális" keretek között nézzük a dolgokat, a kezdőknek is válltól egy kicsivel kisebb léc kell, az alatt legfeljebb bohóckodni jók, mint ezek. És az ekkora, "mérsékelt" rövidségű lécek, valamint a hosszabb (pl. fejmagasságig érők) között nincs akkora hosszbeli különbség, hogy az jelentős féktávolsági különbséget jelentsen.

Amúgy én a hosszommal megegyező(175 cm), félcarving léccel tanultam, mert nem volt más, és persze nem volt egyszerű, de leküzdöttem. Nőttem már 10 centit, még mindig az van meg, már könnyebben boldogulok vele.

2013. jan. 13. 19:34
 9/10 anonim ***** válasza:
Még mindig él a köztudatban ez az állig érő léces dolog. Ez a hagyományos ("egyenes") léceknél így is van. Viszont Carving lécnél, főleg kezdőknek valamivel rövidebb is bőven jó. Én 180 vagyok, és 159-es Atomic Izoor carving lécet használok. Tegyük hozzá, ha nem is vagyok profi, de 10 év síelés után nem is nevezném magam kezdőnek :)
2013. jan. 17. 18:41
 10/10 anonim ***** válasza:
Igen, szlalomban jó a rövidebb is, de ha egy lesiklóversenyen nézed a lécek hosszát, akkor még a versenyzők magasságát is meghaladhatja: [link]
2013. jan. 17. 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!