Hány éves korig szoktak az emberek síelni járni?
Azért nem hinném, hogy sok hatvanas éveiben járó ember megy síelni, van kockázata, meghúzódik itt-ott, na meg akkorra már a térd- meg egyéb ízületek sem a legjobb állapotban vannak. A háta, dereka is fáj sokaknak.
Szerintem már 50 körül se sűrűn mennek azok, akik korábban rendszeresen síeltek. Ez inkább a fiatalok sportja lehet. Persze nincsenek elsőkézből információim, mert én sosem síeltem, ezért is érdekelnek a vélemények.
De szinte biztos vagyok benne, hogy igazam van. Csak megerősítést várnék.
Remélem még írnak mások is akár pro, akár kontra.
A síversenyeken is a senior korosztály 50 felett van. Én is találkoztam már Eplényben 60-70 éves bácsikkal, felvonóztunk is. Az osztrákoknál, akik meg sínemzet, teljesen megszokott, hogy 60 felett is síelnek, persze nem egész nap, hanem ameddig bírja a fizikai állapotuk. Úgyhogy ez az elképzelés téves benned, hogy csak a fiatalok űzik, pláne hobbiszerűen. :) Egy kis érdekesség, elismerés a bácsinak! [link]
Nagyon remélem, hogy idén meg lesz 100 évesen is, erőt, egészséget kívánok neki!
http://www.youtube.com/watch?v=REynXnZAITk
vagy korcsolyában ahol még jobban számít a térd.
Egyszerűen csak a magad kis szűk világban élsz, igenis vannak olyanok akik 60 év felett is nagyon jó kondiban vannak, rendszeresen sportolnak, sőt sokan versenyznek is. Különben is utálom ezt a max. 10 éves korig érdemes elkezdeni sportolni.. Igenis bárki elkezdheti, bármikor, természetesen saját ritmusban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!