Kezdőoldal » Sport, mozgás » Téli sportok » Hány éves korig szoktak az...

Hány éves korig szoktak az emberek síelni járni?

Figyelt kérdés
2012. dec. 18. 00:18
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
A
2012. dec. 18. 15:54
 2/13 anonim ***** válasza:
Nem a kortól függ. Láttam már 3 éves kortól síelő (járni alig tudó) gyereket és a 80-as éveiben járó embert is síelni, szóval nincs korhatár. Aki szereti az sízik.
2012. dec. 18. 15:56
 3/13 A kérdező kommentje:

Azért nem hinném, hogy sok hatvanas éveiben járó ember megy síelni, van kockázata, meghúzódik itt-ott, na meg akkorra már a térd- meg egyéb ízületek sem a legjobb állapotban vannak. A háta, dereka is fáj sokaknak.

Szerintem már 50 körül se sűrűn mennek azok, akik korábban rendszeresen síeltek. Ez inkább a fiatalok sportja lehet. Persze nincsenek elsőkézből információim, mert én sosem síeltem, ezért is érdekelnek a vélemények.

De szinte biztos vagyok benne, hogy igazam van. Csak megerősítést várnék.

Remélem még írnak mások is akár pro, akár kontra.

2012. dec. 18. 16:41
 4/13 A kérdező kommentje:
Főleg ugye a nők esetében. Sokan szétcseszik a térdüket huszonévesen a magassarkúval, már 40 körül se igen hordanak sokan, csak alkalmakra, mert fáj tőle a térdük, derekuk. Akkor majd pont síelni mennek...
2012. dec. 18. 16:43
 5/13 anonim válasza:
100%
te voltál már sielni? tele van az egész pálya hatvanas éveikben járó idős emberekkel!
2012. dec. 18. 19:46
 6/13 A kérdező kommentje:
Valahogy nehezen tudom elhinni.
2012. dec. 18. 19:56
 7/13 A kérdező kommentje:
Vagy akkor az nem igaz, hogy megterhelő a térdnek, ízületeknek.
2012. dec. 18. 19:57
 8/13 anonim ***** válasza:
Ez most a sízési szinttől is függ. Ha megfelelő öltözetben vagy és nem erőlteted a térdeket, vagyis nyugodtan és valamivel lassabban mész akkor nem annyira káros, sőt az idősebbeknek is szükség van egy kis kimozdulásra. Aki versenyszinten sízik és kicsit gyengébbek az ízületei, annak már fiatalon és megterhelő lesz, de hobbi szinten ez már nem igaz.
2012. dec. 18. 21:34
 9/13 anonim ***** válasza:

A síversenyeken is a senior korosztály 50 felett van. Én is találkoztam már Eplényben 60-70 éves bácsikkal, felvonóztunk is. Az osztrákoknál, akik meg sínemzet, teljesen megszokott, hogy 60 felett is síelnek, persze nem egész nap, hanem ameddig bírja a fizikai állapotuk. Úgyhogy ez az elképzelés téves benned, hogy csak a fiatalok űzik, pláne hobbiszerűen. :) Egy kis érdekesség, elismerés a bácsinak! [link]

Nagyon remélem, hogy idén meg lesz 100 évesen is, erőt, egészséget kívánok neki!

2012. dec. 18. 22:24
 10/13 anonim ***** válasza:

http://www.youtube.com/watch?v=REynXnZAITk

vagy korcsolyában ahol még jobban számít a térd.

Egyszerűen csak a magad kis szűk világban élsz, igenis vannak olyanok akik 60 év felett is nagyon jó kondiban vannak, rendszeresen sportolnak, sőt sokan versenyznek is. Különben is utálom ezt a max. 10 éves korig érdemes elkezdeni sportolni.. Igenis bárki elkezdheti, bármikor, természetesen saját ritmusban.

2012. dec. 19. 12:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!