Kezdőoldal » Sport, mozgás » Téli sportok » Jégkorizni nehéz megtanulni?...

Jégkorizni nehéz megtanulni? Adjatok tippeket, hogyan ne törjem össze magam túlságosan!

Figyelt kérdés
2008. nov. 23. 11:41
1 2
 1/11 anonim válasza:
89%

Jó, ha van veled valaki, aki már tud. Attól függ, hova mész, de ha eleinte van mibe kapaszkodni, az sokat segít, egy korlát pl. Kezdőknek jók a plázás mini pályák. Én gyerekkorban tanultam meg, egy körbekerített focipályát jegesítettek be, és ott, a családból más nem tud, én nem emlékszem már sokra, hogyan tanultam, azt tudom, hogy én tudtam mibe kapaszkodni, szóval nem estem sokat, de remélem, lesz más is, aki az egyéb taktikákat elmondja.

Ja igen, és picit hajolj előre, soha ne hátra, mert a fenekedre esel, de ha nagyon előre hajolsz, az se jó, mert orra buksz, a többit (lábtartás, egyebek) inkább másokra bízom.

2008. nov. 23. 12:03
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

legelőször is hajlítsd be a lábad! (ha lejjebb helyezed a súlypontod akkor stabilabban állsz a jégen, nehezebben tudnak fellökni) aztán ne lépjél a jégen hanem próbáld belső éllel ellökni magad a lényeg hogy csússzál. ha érzed hogy el fogsz esni akkor guggolj le egy kicsit onnan nem fáj annyira. a kapaszkodós módszert nem javaslom, mert helytelen technikát vehetsz fel, és az egy "szakavatott szemnek" nagyon nevetséges :)

ha bármi kérdésed van még szívesen válaszolok!

üdv: egy hokis

2008. nov. 23. 12:23
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
jah télleg annyi lemaradt még hogyha az edző minket nagyon leolt akkor mi kimegyünk néha egy-két ilyen helyre (ahol sok a civil) hogy lealázzuk a népet :D a lényeg hogy sokan esnek el mert félnek tőlünk de nem kell parázni aki direkt száguld "gyorsan" meg háttal megy meg kanyarodik össze-vissza azok nagyon jól tudnak korizni és ki is tudnak kerülni téged szóval nehogy miattu(n)k eless! és a koritanulásra inkább egy nyugottabb jégpályát ajánlok ami FEDETT! (a jég állapota meg a tömeg miatt és a rendezők is szívesen megtanítanak korizni) ilyen pályák vannak a káposztásmegyeren(újpest), 11.ker, széna tér, pesterzsébeten(20.ker)
2008. nov. 23. 12:33
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Én is egyetemistaként tanultam meg. Kezdetben egy barátnőm és a barátja fogták a kezem két oldalról. Ha nem mész gyorsan - kezdőként meg úgysem fogsz - kicsi az esélye, hogy essél, meg nem is esel nagyot, ha mégis. Ami engem nagyon meglepett, hogy a műjégpálya nem csúszik. Úgy értem, ha nem hajtod magad, megállsz, nem csúszol magadtól, mint annak idején a felöntött suliudvaron. Gondolom, azért, mert annyi ember szántja végig a jeget, hogy nem marad tükörsima a teteje.
2008. nov. 23. 12:34
 5/11 A kérdező kommentje:
remélem nem fogom nagyokat zanyálni a vadiúj korimmal:) köszi a tippeket!
2008. nov. 23. 18:51
 6/11 anonim ***** válasza:
45%
Nekem egész jól ment elsőre is. Mondjuk előte tudtam görkorizni.
2008. nov. 23. 20:53
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha van hozza érzéked,és nem vagy túl kétballábas akkor semmi perc alatt megtanulod.Én mikor legelőszor koriztam akkor senki nem volt valem mégis megtanultam.Sok sikert!
2008. dec. 14. 19:26
 8/11 anonim válasza:
Próbáld ki először a görkorcsolyát! Utána gyerekjáték lesz! (Tapasztalatom)
2009. ápr. 16. 18:54
 9/11 anonim válasza:
Ha elesel, minél hamarabb állj föl, és főleg kapd föl a kezed a földről, nehogy más átmenjen rajta!
2010. jún. 3. 13:36
 10/11 anonim ***** válasza:

jó azért ne essetek hasra magatoktól mert nem estek pofára két méter után. nagyon nehéz normálisan megtanulni jégkorcsolyázni, rendesen csak segítséggel lehet, aki elmondja, hogy mit hogyan kell (mert rohadtul nem mindegy hogy pl hol van a súlypontod, vagy a váll és a csípő mozgása is lényeges) mi évekig tanuljuk, és bizony még mindig látom hogy van hova fejlődnünk

(heti 7 edzés nyáron is, még mielőtt vki lehurrogna, hogy évente kétszer vagyok jégen)

üdv

2010. jún. 3. 16:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!