Jégkorizni nehéz megtanulni? Adjatok tippeket, hogyan ne törjem össze magam túlságosan!
Jó, ha van veled valaki, aki már tud. Attól függ, hova mész, de ha eleinte van mibe kapaszkodni, az sokat segít, egy korlát pl. Kezdőknek jók a plázás mini pályák. Én gyerekkorban tanultam meg, egy körbekerített focipályát jegesítettek be, és ott, a családból más nem tud, én nem emlékszem már sokra, hogyan tanultam, azt tudom, hogy én tudtam mibe kapaszkodni, szóval nem estem sokat, de remélem, lesz más is, aki az egyéb taktikákat elmondja.
Ja igen, és picit hajolj előre, soha ne hátra, mert a fenekedre esel, de ha nagyon előre hajolsz, az se jó, mert orra buksz, a többit (lábtartás, egyebek) inkább másokra bízom.
legelőször is hajlítsd be a lábad! (ha lejjebb helyezed a súlypontod akkor stabilabban állsz a jégen, nehezebben tudnak fellökni) aztán ne lépjél a jégen hanem próbáld belső éllel ellökni magad a lényeg hogy csússzál. ha érzed hogy el fogsz esni akkor guggolj le egy kicsit onnan nem fáj annyira. a kapaszkodós módszert nem javaslom, mert helytelen technikát vehetsz fel, és az egy "szakavatott szemnek" nagyon nevetséges :)
ha bármi kérdésed van még szívesen válaszolok!
üdv: egy hokis
jó azért ne essetek hasra magatoktól mert nem estek pofára két méter után. nagyon nehéz normálisan megtanulni jégkorcsolyázni, rendesen csak segítséggel lehet, aki elmondja, hogy mit hogyan kell (mert rohadtul nem mindegy hogy pl hol van a súlypontod, vagy a váll és a csípő mozgása is lényeges) mi évekig tanuljuk, és bizony még mindig látom hogy van hova fejlődnünk
(heti 7 edzés nyáron is, még mielőtt vki lehurrogna, hogy évente kétszer vagyok jégen)
üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!