Milyen nehéz megtanulni korcsolyázni a jégen? Sokkal
nehezebb, mint görkorizni? Nyáron tényleg nem lehet
jégkorizni?
Figyelt kérdés
2009. máj. 12. 16:24
1/9 anonim válasza:
Lehet nyárom korcsojázni, csak csarnokban, ahol van jégpálya. (Mivel a napon elolvadna)
Szerintem nem nehezebb mint görkorizni.
2009. máj. 12. 16:40
2/9 anonim válasza:
Szerintem ha tudsz görkorizni akkor nagyon könnyű megtanulni jégkorizni.Ne aggódj,menni fog :D
2009. máj. 12. 17:06
3/9 anonim válasza:
Görkorim nincs tehát nem tudom...de viszont jégkorcsolyám van és tudok is, pedig előtte sosem görkoriztam, persze az elején néhányszor majdnem kitört a nyakam de utána már simán ment :D
2009. máj. 12. 17:25
4/9 anonim válasza:
Nos nekem van mindkét korcsolyából, görkorim is meg jégkorim is és hogy őszinte legyek jégkorizni kiskorom óta járok sportcsarnokokba meg tavakra is télen, de a görkorizás még most sem megy pedig már jópár éve megvan a görkorim, igaz a jégkorcsolyám még kiskoromban kaptam tehát valahol érthető hogy tudok a jégen korcsolyázni, de ezzel csak azt akartam mondani hogy szerintem nem lehet nehéz, hisz én tudok és őszintén nem vagyok túl jó sportokból, így ha én tudok akkor más kész profi :P
2009. máj. 12. 18:11
5/9 anonim válasza:
Én először görkorcsolyázni tudtam és egy alkalom után már ment a jégkorcsolya is. Szerintem nem lehet annyira nehéz.
2009. máj. 12. 18:18
6/9 anonim válasza:
ha nagyon "profin" akarsz megtanulni jégkorizni akkor az minimum egy év :) de hogy legyen jégbiztonságod, és hogy fékezni is tudj az max 2 hónap :D nemtudom én először jégkorizni tanultam meg és abban vagyok jó,görkorizni az nekem nehezebben megy :( sztem a görkori azért nehezebb mert a beton sokkal egyeletlenebb mint a sima jég és jobban is tapad... jah és barátnőm nyáron tanult meg korizni, egy jégcsarnokban mert akkor egyáltalán nem volt tömeg a pályán :P
sok sikert, és a legfontosabb a kitartás! :)
egy hokis
2009. máj. 12. 21:51
7/9 anonim válasza:
No ez már régi kérdés, de hátha jelölve van:)
Görkorizni sokkal nehezebb, mert a jég olyan (kezdőkre inkább jellemző) mozgásokat is enged, amivel az aszfalton eltaknyolnál. Nem véletlenül tud minden görkorcsolyás jégkorizni, még ha sose volt a lábán jégkori, akkor is. Fordítva viszont egyáltalán nem igaz.
Különben meg vannak olyan mozgások, ahol tökéletesen ellentétesek... ahol a penge fog, ott a kerék csúszik.
2009. jún. 3. 04:14
8/9 Valter6672 válasza:
Igenigen. Én kb 6 éves korom óta toltam, ugy 13 éves koromig. Utána egy kis szünet, és már 2 éve korizok jegen, midnen télen. Nem volt nehéz átszokni, csak a fékezést kellet megtanulni, hogy ne pördüljek midnig ki. És igen, a jégkorit, ha a kanyarba odateszem,az biztos, hogy nem csúszi ki, de a görkori az igen.
2010. ápr. 20. 19:51
9/9 anonim válasza:
én 5 éves korom óta jégkorizok,sZal sztem nem 1 év kell hozzá h nagyon pro legyél:D
Axelhez főleg, duplákhoz meg mégtöbb.az én korim 200euró volt és Canadából rendeltük Pesten keresztül.én 14 éve korizok heti 5 edzés sok sok verseny országoson is lettem első meg EB-n is 17. de a görkoriban felesek:D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!