Mennyire nehéz megtanulni síelni oktató nélkül, magamban?
Üdv!
Múlt télen kipróbáltam a síelést, és nagyon megtetszett. 6x csúsztam, s 1x estem el... Idén kérek kölcsön sífelszerelést. Mennyire nehéz magamtól megtanulni? 1-2 nap alatt rá lehet érezni az alapokra? Mi a különbség a carving- és a sima síléc között? Köszönöm a válaszokat!
Én teljesen magamtól tanultam, a kértünkben csúszkáltam 2 évig a havas napokon, lejöttem és kifaroltam. Nagyon sok videót nézegettem a neten, próbáltam memorizálni az elhangzottakat. Decemberben voltam először sípályán Éplényben, hát az volt életem legjobb napja komolyan. :D Mintha síelve tudni születtem volna úgy jöttem le. Reggel 11-től délután 4-ig 1 szendvicset kaptam be, egyfolytában mentem. Nem azt mondom, hogy tökéletesen síelek, van meg mit javítani bőven, de majd meg belejövök. Párszor estem 4-5-ször kb. 17/F
Ja és a carving léceknek az a lényege, hogy olyan az alakjuk mint a piskóta, így ahogyan bedöntöd, meghajlik, és szép ívet húz a hóban, kanyarodik. A normál egyenes léceket viszont ki kell faroltatni. De manapság már csak carvingot gyártanak, sokkal könnyebb vele menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!